© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Mening
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 
Vivian Dabrowski
Vivian Dabrowski (Almere, 1983)

Functie binnen Roze Bril: Model

Roze Bril, vertel eens … Wat wil je ermee bereiken? Waarom deed je mee? Wat wil je ermee zeggen?
Op het internet kwam ik een advertentie tegen waarop ik totaal blanco reageerde. Het leek me leuk. En toen ik de avond voor de fotoshoot gebeld werd, stemde ik er zonder iets te weten mee in. De volgende dag, na de uitleg, wist ik dat ik er goed aan deed. Nu hoop ik dat het publiek iets van het thema meekrijgt. En ik hoop dat ze twee keer nadenken voordat ze iets weggooien.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:

Ik heb het idee dat er niet bewust omgegaan wordt met het milieu. Terwijl de natuur schreeuwt naar aandacht. Zie alle veranderingen die de wereld ondergaat. Ik denk dat ook ik bewuster moet omgaan met dit wereldgrote probleem. Als we allemaal zo erover zouden denken, kwamen we veel verder. Ik hoop daarmee dat andere mensen ook zo zullen denken.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als administratief en secretarieel medewerker bij een bedrijf dat beurzen organiseert.

Hobby’s en interesses:
Lezen, sporten, acteren, modellenwerk en kitesurfen.
Kitesurfen doe ik sinds een jaar, samen met mijn vriend. We wilden samen iets leuks doen. Ik ben nog niet echt heel goed, maar dat komt wel. Zodra je op je board staat, de wind door je haren voelt en je board het water snijdt, geeft dat zo’n heerlijk gevoel: Ja, ik kan de wereld aan denk je dan!

Wie zijn je voorbeelden?
Echte voorbeelden heb ik niet. Althans, ik heb er nooit over nagedacht. Ik probeer gewoon alles uit mezelf te halen.

Wat maakt Roze Bril volgens jou heel speciaal/bijzonder, anders dan andere projecten?
Het is gewoon een goed project. Ik denk dat het de ogen van sommige mensen opent. Op een artistieke manier. Het is niet zo dat je geconfronteerd wordt op de manier zoals je dat dagelijks meemaakt, maar op een kunstzinnige manier die je overigens wel moet begrijpen.

Waar word jij nu echt vrolijk van?
Van de zon. Mijn vriend. Het leven. Ik ben niet zo gauw chagrijnig. Mij fleurt alles op!

Wat doe jij om het leven vrolijker, leuker, aangenamer en positiever te maken?
Andere mensen helpen. Altijd het positieve van alles inzien. En uiteraard blijven lachen!

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gegeven?
Ach, vanochtend, maar zoiets doe je onbewust.

Wat recycle jij?
Papier. Op mijn werk scheiden we trouwens bijna alles: cartridges, toners, papier, plastic, etc.

Anekdotes
Mijn haar is nogal lang. Dat heb ik gemerkt. Maar liefst acht uur zijn ze ermee bezig geweest. Om een soort van krullen te maken. Eerst Daniëlle, de visagist, alleen. Later met vijf man tegelijk, omdat het zo lang duurde en ik naar de set moest. En na de shoot had ik door de enorme uitloop geen tijd meer om mijn haar uit te wassen/kammen en dus moest ik met dit enorme kapsel de trein in. Drie uur lang! Mensen keken me aan alsof ik van een andere planeet kwam en spraken me zelfs aan. Gelukkig vonden ze het geweldig!

In contact komen met Vivian? Mail naar medewerkers@substitution.nl.