© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Mening
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 
Maartje Kreb
Functie binnen Roze Bril: productieassistent

Roze Bril, vertel eens … Wat wil je ermee bereiken? Waarom deed je mee? Wat wil je ermee zeggen?
In Roze Bril krijgen juist de kleine dingen – “die het doen, die het doen” – een plek. Geen hoogdravend gedoe, verre oorden of dure dingen, maar blij worden van zomaar iets. Tegeltjeswijsheid ten top, maar een boodschap die niet vaak genoeg kan worden uitgedragen. Roze Bril doet dat op een bijzondere manier.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:

Geen idee, ik zie wel wat er komt.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij de gemeente Assen als beleidsmedewerker openbare geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang.

Hobby’s en interesses:
Boeken, actualiteit, zwemmen, hardlopen, paardrijden, skiën en theater.

Wie zijn je voorbeelden?
Echte voorbeelden heb ik niet. Zeker niet op het terrein van kunstproducties. Daarvoor weet ik er te weinig van. Maar ik bewonder natuurlijk wel een hoop mensen. Dit leidt tot een wel héél clichématig lijstje, maar goed: ik bewonder de optimistische instelling en gulheid van mijn ouders (en hun sinterklaasgedichten), de humor van mijn vriend en van mijn broer, de veerkracht van mijn zus, de altijd open deur van de ouders van mijn vriend en de praktische oplossingen van zijn zus, de ‘ikbenaltijdinvoorietsleuks–mentaliteit’ van vrienden, enzovoort, enzovoort…

Wat maakt Roze Bril volgens jou heel speciaal/bijzonder, anders dan andere projecten?
Wat ik zo leuk vind aan Roze Bril is om te merken dat je – als je de moeite neemt en een klein beetje handig bent – met afgedankte spullen echt héle mooie dingen kunt maken.

Waar word jij nu echt vrolijk van?
Van veel. Te veel om op te noemen. Vooruit, een selectie: Muziek! Mooi weer! Harige beesten! Koffie verkeerd met mudcake! Een goed boek! Familie en vrienden!

Wat doe jij om het leven vrolijker, leuker, aangenamer en positiever te maken?
De humor van dingen inzien en flexibel zijn.

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gegeven?
Gisteren. Aan Saskia, productieleider Roze Bril namens FlauweCult, omdat de Blije Boemel zo ontzettend mooi is geworden!

Wat recycle jij?
Eh, tsja, niet zo veel. Ik probeer een tweedehands tuinsetje op te knappen. Plastic tassen gebruik ik als vuilniszak. Kleding die ik niet meer draag, gaat naar een goed doel. En ik geef bloed, telt dat ook?

Anekdotes
Oei, met mijn antwoorden kunnen heel wat tegeltjes worden gevuld!

In contact komen met Maartje? Mail naar medewerkers@substitution.nl.