© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Mening
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 
Emil Klok
Emil Klok (Ter Apel, 1974)

Functie binnen Roze Bril:
Productieleider, penningmeester en acteur

Roze Bril, vertel eens … Wat wil je ermee bereiken? Waarom deed je mee? Wat wil je ermee zeggen?
Ik ben van nature een optimist. Ik snap oprecht niet waarom mensen vaak de moeilijke kanten benadrukken. Je leeft maar één keer, geniet er dan ook van! Veel dingen kun je uiteraard op meerdere manieren bekijken en veel mensen zien vooral beren op de weg en problemen. Zet eens die andere bril op! Het is heus niet zo moeilijk als je denkt!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
De toekomst is nu.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben cultuurcoördinator bij de gemeente Assen. In mijn functie ondersteun en adviseer ik culturele instellingen en organiseer ik allerhande culturele festivals en activiteiten.

Hobby’s en interesses:
Theater, muziek, literatuur en natuurlijk voetbal!

Wie zijn je voorbeelden?
Ik heb geen voorbeelden. Wel mensen die ik enorm waardeer om hun vakmanschap en waar ze voor staan. Voorbeeld: Theo Maassen, Tom Barman (dEUS). En mijn vader. Eigenzinnige mensen met een boodschap.

Wat maakt Roze Bril volgens jou heel speciaal/bijzonder, anders dan andere projecten?
Het feit dat zoveel professionals op geheel vrijwillige basis aan het project meegewerkt hebben, vind ik heel bijzonder. En daarnaast het simpele gegeven dat het idee alleen al zoveel positieve reacties oproept.

Waar word jij nu echt vrolijk van?
Da’s enorm verschillend. Op sommige momenten de hectiek van een stad. Op andere momenten de rust van het platteland. Soms punk. Soms soulmuziek. Soms chocola. Nee, da’s niet waar: chocola altijd! Koffie, elke ochtend weer. En mensen die plezier uitstralen. En het zou me echt heel vrolijk stemmen als Geert Wilders zou emigreren naar een heel ver land!

Wat doe jij om het leven vrolijker, leuker, aangenamer en positiever te maken?
Mezelf zijn en daarbij anderen niet uit het oog verliezen. En vooral niet jezelf te serieus nemen. Da’s echt de dood in de pot!

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gegeven?
Vanmiddag, aan Hannah, acteur binnen Roze Bril, vanwege haar leuke nieuwe T-shirt.

Wat recycle jij?
Papier, glas, meubels, kleding

Anekdotes
Vroeger heb ik tamelijk veel gelift. Opvallend daarbij is dat je altijd wordt meegenomen door mensen die zelf ook hebben gelift. Op verre reizen kreeg ik af en toe spontaan onderdak aangeboden. Ook door mensen die dat zelf is overkomen. Ik hoop dat Roze Bril een dergelijke uitwerking kan hebben op mensen! Want het leven is echt wel mooi en mensen zijn echt wel de moeite waard. En af en toe moet je daar een beetje moeite voor doen door een andere bril op te zetten …

Emil is ook de penningmeester van de Stichting FlauweCult Collectief. In contact komen met Emil? Mail naar flauwecult@hotmail.com.