© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Mening
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 
Daniëlle Wacker
Daniëlle Wacker (Harderwijk, 1976)

Functie binnen Roze Bril: Hoofdvisagist en hairstylist

Roze Bril, vertel eens … Wat wil je ermee bereiken? Waarom deed je mee? Wat wil je ermee zeggen?
Ik wilde graag mijn netwerk uitbreiden en andere mensen leren kennen. Niet alleen voor het kennen, maar ook om van hen te leren. En ik wilde graag mijn portfolio aanvullen met iets bijzonders. Volgens mij is dat gelukt.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Als het aan mij ligt, wil ik meer van dit soort fotoshoots gaan doen. Zeker die waarbij ik mijn eigen ideeën kan uitvoeren. En modeshows staan ook op mijn verlanglijstje. Modeshows zijn namelijk super leuk omdat de make-up vaak wat extremer kan zijn en de tijdsdruk erg hoog ligt. Het geeft een kick om iedereen op tijd opgemaakt te krijgen. Daarnaast is de sfeer achter de schermen altijd erg gezellig!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben visagist/stylist, o.a. bij RTV Noord. Daarnaast werk ik nog twee dagen per week als administratief medewerker.

Hobby’s en interesses:
Lezen, reizen, skiën en hardlopen

Wie zijn je voorbeelden?
Ellis Faas is onder de visagisten een bekende. In zowel Nederland als het buitenland mede vanwege haar inbreng in de make-uplijn van Biotherm. Haar werk is voor mij altijd erg vernieuwend en inspirerend. En dat ze naast visagist nog een goed zakenvrouw is, vind ik top! Daarnaast heb ik veel bewondering voor het werk van Eva Copper. Zij kan in een zeer korte tijd modellen transformeren zonder dat het lijkt alsof er heel veel make-up opzit.

Wat maakt Roze Bril volgens jou heel speciaal/bijzonder, anders dan andere projecten?
De combinatie van de verschillende factoren binnen dit project sprak mij erg aan. Milieubewustheid, duurzaam, positiviteit, unieke kostuums, noem het maar op. Met een heldere visie: op een milieuvriendelijke manier een positieve boodschap uitstralen. Zo probeer ikzelf ook in het leven te staan. En die visie maakt Roze Bril volgens mij anders, want vaak wordt er bij fotoshoots niet eens aan dit soort dingen gedacht.

Waar word jij nu echt vrolijk van?
Van mensen met humor, mensen die veel lachen en mensen die blij kunnen zijn voor anderen!

Wat doe jij om het leven vrolijker, leuker, aangenamer en positiever te maken?
Altijd het besef hebben dat er veel mensen zijn die het veel slechter hebben. En iedere dag te zien als een feest. O ja en mijn motto is dat er voor bijna alles in het leven een oplossing is.

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gegeven?
Gisteren. Tijdens de shoot. Of eigenlijk na afloop. Tegen de modellen. Dat ze zo aardig en professioneel waren. Petje af!

Wat recycle jij?
Kleding. Maar uh, nu ik erover nadenk niet zoveel eigenlijk. Slecht hè!

Anekdotes
We kregen van een model na afloop een sms-je. Naast de mooie make-up vonden ze ons ook nog zulke schatjes! Altijd leuk om te horen toch!

Website DaniŽlle