© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Mening
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 
Astrid Wormgoor
Astrid Wormgoor (Utrecht, 1980)

Functie binnen Roze Bril: Model

Roze Bril, vertel eens … Wat wil je ermee bereiken? Waarom deed je mee? Wat wil je ermee zeggen?
Ik houd ervan mensen gelukkig te maken. En mensen blij te zien. Dat vind ik fijn. Het wordt helemaal fijn als iemand met een glimlach op zijn mond naar het project kijkt. Dan vind ik het project pas echt geslaagd. En ik houd van uniek werk. Dat is Roze Bril zeker! Daarom deed ik mee.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Meer kunst maken. Vooral projecten die aanzetten tot nadenken. Die vernieuwen mijn geest en die van mijn omgeving.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer natuurgeneeskunde. Een vijfjarige HBO-opleiding. Heel leuk. Op de opleiding heb ik geleerd dat ieder mens totaal uniek is. Door middel van empathie en helikopterview maak ik speciale behandelplannen. Volledig gericht op die ene unieke mens. De ene keer is voeding, de andere keer een massage of goed gesprek de ingang. Vervolgens vindt bewustwording plaats.

Hobby’s en interesses:
Duiken, reizen en natuurgeneeskunde

Wie zijn je voorbeelden?
Mooie en gelukkige mensen om me heen. Juist niet de bekende modellen. Zij staan teveel van mij af. Natuurlijk bewonder ik ook creatievelingen die bekend zijn. Een voorbeeld hiervan is de kunstenaar Dali. In het modellenwerk kijk ik niet veel naar anderen. Wel ben ik extreem kritisch naar mijzelf toe. Juist omdat ik weet wat ik uit mezelf kan halen.

Wat maakt Roze Bril volgens jou heel speciaal/bijzonder, anders dan andere projecten?
Dat alle materialen worden omgezet in iets anders. Van niets iets maken. En vooral de ontwerpen van Elvera, de kostuumontwerper, zijn echt ongekend waanzinnig origineel!

Waar word jij nu echt vrolijk van?
De glimlach van ieder mens die oprecht lacht. Dan lach ik ook.

Wat doe jij om het leven vrolijker, leuker, aangenamer en positiever te maken?
Door goed voor mezelf te zorgen. Hierdoor ben ik gelukkig en kan ik dat een beetje aan anderen laten meegeven. En als je dan de smaak te pakken hebt, komt de rest vanzelf.

Wanneer heb jij voor het laatst een compliment gegeven?
Tijdens de shoot. Ik heb Elvera verteld hoe bijzonder, mooi en uniek ik haar ontwerpen vind. Ze straalt dan en bedankt ervoor.

Wat recycle jij?
Veel plastic en gewone bekers. Ik gebruik alles meerdere keren. Je bent toch niet vies van je eigen spuug. Ook borden kun je nog een keer gebruiken. Dat scheelt weer afwasmiddel.

Anekdotes
Nou, ik schrok een beetje van het ‘luchtige’ ontwerp van Elvera. Ik had het nog niet gezien omdat ik er op het laatst bij kwam. Voor een tweede shootdag met nieuwe kostuums om het project breder te trekken. Maar gelukkig bleek dat ik er verre van naakt uitzag in deze ‘jurk’.

Website Astrid