© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Roze Bril > De Blije Boemel
Roze Bril is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution® en de Stichting FlauweCult Collectief met medewerking van Joost van de Brug (fotografie en digitale beeldbewerking), Elvera van Bentum (kostuumontwerp), Daniëlle Wacker (ontwerp visagie en hairstyling), Ronald Rooijakkers (productie- en artistieke leiding namens SUBstitution), Saskia Broertjes (productie- en artistieke leiding namens FlauweCult), Emil Klok (productieleiding en penningmeester), Marjan van den Hof en Annemarie Schipperijn (beiden visagie en hairstyling), Dave Baron (digitale beeldbewerking), Nelly Bieniek, Vivian Dabrowski, Koosje Goemans, Florence Schreinemachers en Astrid Wormgoor (allen model), Jelle Bosmans, Floor de Goede, Karl Huisman, Emil Klok, Herien Koning, Richtje Stempher, Mariët Veen, Hannah de Vries en Grytha Visser (allen acteur), Maartje Kreb en Bregje Kneepkens (beiden productieassistentie). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Nanou Erickson, Esther Hooijer, Bas de Kort, Rob de Kort en Estela Muller.

Roze Bril is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het VSB Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fotoservice Baron Assen, USVA en Milieudefensie Groningen. Met bijzondere dank aan de Boekers Model Agency.
 

De Blije Boemel

Centraal in het kunstproject Roze Bril staat een caravan uit 1970 gepimpt tot Blije Boemel. Het interieur is eruit gesloopt en vervangen door een nieuwe inrichting. Resultaat: een loungehoek om heerlijk te relaxen en te genieten van de vrolijkheid van de Boemel. Vanuit die hoek kun je tevens genieten van de geënsceneerde fotoserie. Allerlei kastjes vol kleine verrassingen. Een tafel van sloophout om rustig iets te schrijven en te genieten van de boodschappen van anderen. Een keuken voor een verse kop koffie of heerlijk glas warme thee.

Buiten de Blije Boemel vind je De Uitdragerij, een soort van campingwinkel, en een zithoekje. In De Uitdragerij doe je je boodschappen in een mandje, om zo je persoonlijke zintuigprikkelende ervaring voor in de Blije Boemel samen te stellen. Ben je nog niet aan de beurt, dan is er het zithoekje met het nodige vertier.

De Blije Boemel is grotendeels gemaakt van tweedehands en afgedankt materiaal. Tal van bedrijven stelden hiervoor de nodige spullen beschikbaar.