© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Sabine Beens
Sabine Beens (Roosendaal, 1982)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Model

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Ik hoop dat veel mensen aan het denken worden gezet. Wat nou slankheids ideaal!? Wat nou botox!? Wat nou Miss Perfect!? Er zijn belangrijkere zaken in het leven dan cellulitisloze benen!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil graag meer van dit soort projecten doen als mijn werk het toelaat. Ik zal het maar zo zeggen, ik kon hier erg mijn ei in kwijt. En buiten het feit dat ik heel erg veel van make-up, kostuums en veel gefruttetuttel hou, is het, als je op de set bent, een hele uitdaging. Alleen jij en de camera. Probeer dan maar datgene vast te leggen wat jij wilt overbrengen, zonder woorden. Alleen kijken, denken en het in je hoofd beleven.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben actrice, zangeres en theatermaker. Op dit moment speel ik in de kindervoorstelling Merlijn en het Mysterie van Koning Arthur die door het hele land tourt.

Hobby's:
Theater, boksen en boeken. Het leuke aan boksen vind ik dat het heel hard werken is en dat het conditioneel erg zwaar is. Na afloop voel je je als herboren. Bovendien kun je al je frustraties, kwaadheid, agressie en passie eruit rammen. Het is echt een soort verslaving.

Wie zijn je voorbeelden:
Niet specifiek één iemand. Ik kan van iedereen iets leren. Ik zeg maar zo, beter goed gejat, dan slecht verzonnen .

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Er zit een duidelijke boodschap in en dat spreekt mij bijzonder aan. Verder is het gemaakt door een groot team dat dit allemaal belangeloos voor elkaar heeft weten te boksen. Dat maakt het voor mij heel speciaal.

Mening over de invloed van media op de mens:
De invloed van media wordt nogal eens onderschat. Het eigenlijke doel van de media is de mens onafhankelijk informeren. Tegenwoordig is het zo dat de media de mens weten te manipuleren en daar staan te weinig mensen bij stil.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden:
Ik krijg nogal snel blauwe plekken. Dat was buitengewoon irritant voor de visagie. Sorry, Els. Ze zitten echt overal. Dat komt omdat ik, laten we zeggen nogal lomp/onbehouwen kan zijn! Ik val vaak midden in een drukke winkelstraat of van de trap. Ik moet er altijd hard om lachen, maar soms, soms word ik best moe van mezelf .

Anekdotes:
Ik wil never jamais nie nooit meer zulke lange nagels op! Waarom niet? Omdat je er niks mee kunt doen!!! Ik kon niet eens normaal een tijdschrift lezen en omdat de nagels zo lang en rond waren voel je ze op je eigen echte nagels plakken en krijg je het gevoel of ze er half afgerukt worden.

In contact komen met Sabine? Mail naar medewerkers@substitution.nl.