© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution«, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Linda Caffa
Linda Caffa (IJsselstein, 1982)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Model

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Ik verwacht dat dit project veel reacties zal oproepen omdat het een prikkelend onderwerp is waar bijna iedereen wel een eigen mening over heeft. Ook de media zullen denk ik zeker van zich laten horen omdat het immers over hun eigen invloed gaat. Ik zou het onsportief vinden als ze er niet op reageren. Voor mij zou dat betekenen dat ze het wel best vinden, terwijl ik juist vind dat discussie de boel scherp houdt.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik ben nu al ruim drie jaar bezig met modellenwerk. Grote maten modellen worden steeds vaker gevraagd voor advertenties, modeshows en reclames. Dat vind ik erg leuk, omdat ik regelmatig in mijn omgeving te horen krijg dat mensen zich erg storen aan het feit dat negen van de tien keer slanke modellen gebruikt worden voor reclames e.d. Trouwens, zo slank als in die reclames zijn we al lang niet meer in Nederland. Onlangs hoorde ik dat 44,9 % van de volwassen Nederlanders met overgewicht kampt.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik heb sinds begin 2006 een baan als advertising assistant bij een groentenzaden bedrijf. Ik ben daar voornamelijk administratief bezig. Daarom vind ik het extra leuk om me in mijn vrije tijd in een creatief vak uit te kunnen leven.

Hobby's:
Mijn uit de hand gelopen hobby is het modellenwerk. Ik hoop daar nog lang mee door te kunnen gaan. Daarnaast ga ik graag naar de sauna.

Wie zijn je voorbeelden:
Er zijn maar een paar grote maten modellen die het ver geschopt hebben in het 'wereldje'. EÚn daarvan is Barbara Brickner. Ik bewonder haar spontaniteit en natuurlijke overkomen op foto's.

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De grote en bijzondere samenstelling van de groep. Ik vind het erg leuk om met een grote groep mensen zo enthousiast en creatief bezig te zijn om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat doel is wat mij betreft zeker bereikt. De foto's zijn geweldig geworden en ik denk dat we met dit project echt een statement maken!

Mening over de invloed van media op de mens:
De invloed van media op mensen is heel groot. Dat merk ik onder andere aan de reacties op de modellen die gebruikt worden in commercials. Mensen voelen zich vaak lelijk, dik of niet 'normaal' als ze zich spiegelen aan dat soort modellen. Als mensen geen reclames zouden zien denk ik dat ze al een stuk zelfverzekerder zullen zijn.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden:
Ik ben zelf redelijk tevreden over mijn lichaam. Mede door mijn lengte is mijn lichaam namelijk goed in verhouding en lijk ik niet echt 'dik'. Ik ben alleen niet zo tevreden over mijn bovenbenen omdat ze naar mijn idee een hobbeltje te veel hebben.

Anekdotes:
De fotoshoot was echt geweldig. Mijn thema was 'Linda is trots op haar borsten'. Dat heeft natuurlijk veel lachwekkende momenten met zich meegebracht. Ik moest op bijna elke foto trots kijken en mijn borsten vasthouden. De volgende dag had ik alleen ontzettende spierpijn, nooit geweten dat je spierpijn kan krijgen van de hele dag je borsten vasthouden. Overigens, ik ben ook trots op mijn borsten sinds deze gecorrigeerd zijn. Dat was voornamelijk nodig vanwege de belasting van mijn rug.

Website Linda