© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Jennifer Schuler
Jennifer Schuler (Uden, 1975)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Kostuumontwerper en stagebegeleider

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Ik hoop dat het publiek verrast zal zijn door wat het ziet en dat het begrijpt waar we het over hebben. De inhoud van dit project is erg belangrijk. Verder is er met veel passie aan gewerkt, ik denk dat dat wel te zien is.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil theaterkostuums gaan maken, styling opdrachten uitvoeren en kleding blijven ontwerpen voor bedrijven. Mogelijk als freelancer.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben kledingontwerper, stylist en zangeres. Toen ik klein was wist ik al wat ik wilde worden. Al mijn vakken heb ik zeer bewust gekozen om aan de Hogeschool voor Kunsten te kunnen studeren. Ik heb nog getwijfeld over de richting, theatervormgeving of modevormgeving. Uiteindelijk heb ik voor modevormgeving gekozen en ben ik terecht gekomen op de HKA, Hogeschool voor Kunsten Arnhem. Resultaat: nu ben ik ontwerper. Een aantal verschillende opdrachten voor film, theater, televisie kwamen al voorbij, tegenwoordig werk ik in de kinderkledingbranche.
Zingen doe ik al vanaf mijn tiende. Ik ben er toevallig 'ingerold' toen ik met wat vriendinnen bij een funkband te gast was. Daarna ging het vanzelf. Ik werd gevraagd om auditie te doen bij een coverband (dance classics). Aangenomen. Nu zit ik er nog steeds in en vind je me regelmatig zingend op diverse podia.

Hobby's:
Zingen, materialen en stoffen bewerken, dessins ontwerpen, reizen zodat ik kan zoeken naar nieuwe dingen, mensen, cultuur, vormgeving, etc. en genieten van het leven, het hier en nu.

Wie zijn je voorbeelden:
Mensen die doen wat ze willen wat betreft werk en alles uit het leven halen wat erin zit. Mensen die kiezen voor één ding waar ze helemaal voor gaan.

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Het team; jonge mensen die bij elkaar komen om gezamenlijk en met passie eenzelfde doel na te streven wat resulteert in een goede organisatie met een duidelijk beeld/denkwijze.

Mening over de invloed van media op de mens:
De invloed van media is erg groot. Dat kan positief zijn, maar ook negatief. Wie is er nu niet vatbaar voor? Ik werk er zelf ook aan mee. Ik werk immers in de mode.
Persoonlijk vind ik dat je moet doen wat je wilt als je er maar niemand anders mee schaadt. Toen ik jong was, deed ik veel meer dingen om mensen te choqueren. Om anders te zijn. Dat kwam vooral tot uitdrukking in kleding. Nu heb ik dat niet meer zo erg, ik ben iets rustiger geworden en doe mijn ding.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden:
Over de vorm van mijn lichaam ben ik tevreden. Ik vind wel dat mijn benen te stevig zijn. Maar ja, dat doe ik toch zelf. Dus ik zou tegen mezelf zeggen 'hup aan het werk, Jennifer'! Ik ben ervan overtuigd dat het om je innerlijk gaat. Tja, ik weet het. Heel cliché, maar persoonlijk geloof ik daar echt in.

Anekdotes:
Ik ben heel trots op mijn kostuum, maar menslievend was het niet. Annemieke, mijn model, kon zich amper bewegen, gevangen in het keurslijf van de maatschappij. Plassen zat er ook niet in; kostuum uit, betekende feest over. Schoenen die eigenlijk een maatje te klein waren, maar zo goed bij de rest paste. Eigenlijk best sadistisch allemaal, maar verder ben ik aardig hoor .

In contact komen met Jennifer? Mail naar medewerkers@substitution.nl.