© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Jack Cordu
Jack Cordu (Eindhoven, 1979)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Stagiair kostuumontwerper

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Het publiek zal onder de indruk zijn van de kleurrijke, sprekende personages en waarschijnlijk even opkijken omdat ze volslank zijn, of niet? Ik zou me ook kunnen voorstellen dat het figuur van de modellen in eerste instantie wegvalt in de geweldig mooie kostuums, leuke pruiken en prachtige visagie!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil me in de toekomst gaan richten op het ontwerp en de realisatie van zowel kostuums als decors voor het theater, de filmwereld en themaparken als Walibi, de Efteling en Walt Disney.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben laatstejaars student Theatre Design aan de HKU (Hogeschool voor Kunsten Utrecht).

Hobby's:
Fotografie, culturen, themaparken en mijn vakgebied. Naast het fotograferen van mijn eigen gemaakte werk, fotografeer ik personen. Je kunt denken aan portretten, groepsfotografie en verhalende fotografie. Ook gebruik ik foto's voor verdere bewerking op de computer, zodat ik er onder andere een grafisch ontwerp van kan maken.
Reizen vind ik te gek, voornamelijk omdat je zo in aanraking kunt komen met verschillende culturen, kleding, eten, geuren, leefwijze, etc. Uit dit alles kan ik weer inspiratie halen voor een ontwerp.

Wie zijn je voorbeelden:
Mijn inspiratie haal ik uit meer dan één persoon. Ik haal het uit veel van wat ik zie, voel of ruik.

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De samensmelting van verschillende disciplines als vormgeving, visagie, fotografie, kostuums en film die samen op een mooie manier een beeld neerzetten dat de maatschappelijk verantwoorde schoonheid opzij zet.

Mening over de invloed van media op de mens:
Dit is puur subjectief en verschilt per persoon. Je kunt je laten meeslepen en laten leiden door wat de media je voorschotelen of beseffen dat het reëel gezien toch niet haalbaar is.
Zelf ben ik in eerste instantie nuchter genoeg om te beseffen dat de media niet altijd die wereld laten zien waarin wij leven. Daarentegen zou ik zelf wel met de media mee kunnen gaan om zo'n ideaal wereldbeeld te creëren voor de mens. Mensen even laten geloven dat ze in een andere tijd of wereld leven is een ontspanning en laat ze even wegdromen.
Daar heeft iedereen tot op zekere hoogte wel behoefte aan.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden:
Mijn lengte. Ik zou graag een stukje langer willen zijn. Ik ben nu 1m78. Ik heb er niet veel problemen mee, ik zie het dan vooral vanuit een esthetisch perspectief.

Anekdotes:
Mijn leerdoelen zijn voor mezelf gehaald en daarbij heb ik een nieuwe groep enthousiaste creatieve en leuke mensen leren kennen. Ik ben blij dat ik heb meegedaan.

In contact komen met Jack? Mail naar medewerkers@substitution.nl.