© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution«, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Els van Meenen
Els van Meenen (Tiel, 1970)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Hoofdvisagist en ontwerper visagieplan

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Dat het project minstens zo goed wordt als het project Get High On Life waar ik ook aan meewerkte .

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil vooral veel producties doen waarbij ik me helemaal kan uitleven. Hoe gekker de make-up, hoe leuker ik het vind worden. Mijn grote voorbeeld is dan ook John Galliano. Hij doet altijd de make-up voor de shows van Dior. Zo geweldig!

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben manager van een beautysalon. Verder ben ik schoonheidsspecialiste en freelance visagist/hairstylist.

Hobby's:
Alles wat maar met mode te maken heeft. Op Fashion-tv houd ik alles in de gaten. Wat gaat het modebeeld volgend jaar weer doen? Iedere keer weer spannend. En natuurlijk voor mij belangrijk hoe spring je daar weer op in met de make-up?

Wie zijn je voorbeelden:
John Galliano. Het is elke keer weer zo extreem wat hij neerzet. Totaal niet draagbaar, maar je krijgt wel een goed beeld van wat de mode gaat worden.

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De samenwerking tussen alle verschillende disciplines (visagie, kostuums, fotografie en film). Iedereen heeft een bepaald beeld hoe hij/zij het thema het best tot uiting kan brengen. Allemaal verschillend dus. Om er dan toch voor te zorgen dat het uiteindelijk ÚÚn sterke uitstraling heeft, vind ik heel knap werk.
Daarnaast is het ook een thema wat iedereen aanspreekt. Iedereen wordt be´nvloed door wat er om ons heen gezegd en geschreven wordt.

Mening over de invloed van media op de mens:
Die invloed van media is heel groot. Ik denk ook niet dat we daar onderuit komen. Onze mening wordt gevormd door hoe alles in de media gebracht wordt. Ik merk het natuurlijk voortdurend in mijn werk als schoonheidsspecialist. Regelmatig heb ik klanten die van alles hebben laten doen bij de plastisch chirurg. Vooral al die 'verbouwingsprogramma's' maken het allemaal wat toegankelijker en meer bespreekbaar. De drempel wordt daardoor een stuk lager.
Tuurlijk merk ik zelf ook dat ik voor een deel gevormd word door alles wat ik lees en zie. Ik probeer mijn rimpels ook zo lang mogelijk buiten de deur te houden. Snijden? Nee, dat toch maar niet. Nee, dat toch maar niet. Ondanks dat het mode is, zal ik ook niet snel een heupbroek aantrekken, gewoon omdat het me niet staat. Dus meedoen ja, maar er zijn grenzen.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden:
Alles tussen mijn nek en mijn enkels hahaha. Dat is een maatje te groot. Heel toepasselijk bij dit project. Daarom was ik ook erg blij met de grote maten modellen, hierdoor voelde ik me tenminste geen kamerolifant tussen al die superslanke modellen.

Anekdotes:
Het was een lange weg om tot dit geweldige resultaat te komen. Ditmaal was ik er vanaf het begin bij betrokken. Dan besef je pas hoeveel er bij komt kijken voor dat het klaar is . Maar goed, het is alle tijd en energie helemaal waard geweest!

Website Els