© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Projecten > Plastique Fantastique > De Mening
Plastique Fantastique is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers met medewerking van kleinejan.org (fotografie en digitale beeldbewerking), Els van Meenen (uitwerking idee en ontwerp visagie), Ronald Rooijakkers (projectleiding en digitale beeldbewerking), Caroline Bronkers, Ka Yee Li en Jennifer Schuler (allen kostuumontwerp), Jack Cordu (stagiair kostuums), Monique van Zuidam (pruiken, assistentie kostuums en visagie), Suzanne Moojen (visagie), Ton Nizet (visagie en pruiken), Bregje Kneepkens (productie assistentie), Sabine Beens, Linda Caffa en Annemieke ten Pas (allen model), Emmie Buermans, Alice Lagas en Arthur Perdijk (allen artclip). Met speciale dank aan Eduard Dieters, Michiel Fierst van Wijnandsbergen, Niels Sietsma en Inge Wenker.
 
Arthur Perdijk
Arthur Perdijk (Amsterdam, 1987)

Functie binnen Plastique Fantastique:
Cameraman en editor artclip

Wat zijn je verwachtingen van Plastique Fantastique:
Ik heb geen idee hoe Plastique Fantastique ontvangen wordt. Ik hoop dat het naast een opvallend mooi werk ook nog mensen aan het denken zal zetten omdat dat net dat extra beetje is dat het project bijzonder maakt.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik wil zelf films maken, wel eerder als regisseur dan als cameraman. Het liefste in de hoek van arthouse, maar ik zou nog veel liever fulltime met allerlei dingen bezig zijn die soms niet helemaal mijn ding zijn, bijvoorbeeld reclames en videoclips, dan heel af en toe één ding maken. Kunnen leven van film en/of fotografie is voor mij het ideaal.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik studeer Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, al is het geen aanrader omdat we alleen theorie behandelen en we überhaupt niet echt opgeleid worden voor de praktijk.

Hobby's:
Film, fotografie, gitaar spelen, schermen en duiken.

Wie zijn je voorbeelden:
Een voorbeeld voor mij is James Nachtwey, een oorlogsfotograaf die van de meest vreselijke dingen heel erg goede foto's maakt. Zijn moed samen met techniek is echt ongelofelijk, al word je van zijn werk alleen maar triest. Sovjetregisseur Sergei Eisenstein vind ik heel origineel in zijn manier van vertellen, puur visueel. Er zijn ook nog andere regisseurs die ik goed vind, maar vooral Sergei heeft me de afgelopen tijd veel dingen geleerd. O ja en misschien wel de beroemdste fotograaf, Henri Cartier-Bresson, is ook een voorbeeld voor me. Ik vind hem bijzonder omdat hij momenten weet vast te leggen die heel erg moeilijk zijn om te fotograferen, zeker als je erachter komt dat hij er bijna altijd naast gestaan moet hebben.

Wat maakt Plastique Fantastique volgens jou heel speciaal/bijzonder
:
De glamourstijl gecombineerd met een statement. Normaal is deze stijl puur esthetisch (meestal zie je het in modefotografie), nu is het ook wat parodiërend, doordat er een statement tegen de praktijk wordt gemaakt waarin deze stijl vaak wordt toepast. Voor mezelf was het een interessant project wat ik waarschijnlijk niet snel weer kan doen.

Mening over de invloed van media op de mens:
Helaas is de invloed van media een natuurlijk voortvloeisel uit de menselijke natuur. Media-invloed is macht en de meeste mensen houden van macht. Mensen laten zich in alle tijden al beïnvloeden door van alles en nog wat. Alleen hebben volgens mij de meeste mensen niet door hoe vaak ze tegenwoordig belazerd worden. Ze zouden op een of andere manier weerbaarder moeten zijn. Hoe weet ik niet precies.

Over welk lichaamsdeel ben je niet tevreden
:
Ik heb wat last van een droge huid. Da's best irritant.

Anekdotes:
Dit project is voor mij een mooie leerschool geweest. Alle kennis en ervaring die ik kan opdoen is welkom. Wat ik zelf erg prettig vond aan dit project is de vrijheid die je kreeg. Ik hoop dat de dingen die ik hier heb geleerd later nog waardevoller zullen zijn.

In contact komen met Arthur? Mail naar medewerkers@substitution.nl .