© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 23 december 2008
Eendracht maakt kracht, tweedracht breekt kracht uit Roze Bril
 
       
 

23 december 2008

Kinderen worden met spelersbus FC Groningen opgehaald en krijgen rondleiding
Meest attente Groninger 2008 zet gehandicapte kinderen van voetbalclub Meest attente Groninger 2007 in het zonnetje

Maandag 29 december
zet Menco Niemeijer, onlangs door het publiek uitgeroepen tot Meest attente Groninger 2008, de gehandicapte kinderen van voetbalclub Kids United in het zonnetje. De kinderen worden die middag met de spelersbus van FC Groningen opgehaald en aansluitend naar het voetbalstadion de Euroborg gebracht. Daar worden ze ontvangen met lekkernijen en krijgen ze een rondleiding achter de schermen door de Junior Club van de FC. Niemeijer wil zo iets doen voor Onno Kukler, die Kids United samen met zijn vrouw Margriet in 2003 oprichtte en in 2007 door het publiek werd verkozen tot Meest attente Groninger. Niemeijer: “Ik ondersteun het initiatief van mijn voorganger van harte. Ik ben er van onder de indruk. Daarom wil ik Onno en zijn club graag in het zonnetje zetten. Ikzelf heb affiniteit met sport door onder andere mijn werk en heb daardoor ook contacten bij de FC. Op deze manier kun je een en ander combineren en die kinderen een fantastische middag geven.” Niemeijer en Kukler leerden elkaar kennen bij de finale van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008. Vanaf dat moment is het idee geboren en in gang gezet.

Goede doelen
Menco Niemeijer (52) uit Haren werd door Jacques d’Ancona genomineerd voor de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008, omdat hij volgens D’Ancona een typische ‘goede doelen man’ is, die zelf acties op touw zet. Hij was ook onder andere betrokken bij de inrichting van een theater voor kinderen in het onlangs officieel geopende Martini Ziekenhuis. Met vier andere kandidaten streed hij om die felbegeerde titel. Uiteindelijk koos het publiek massaal voor hem.

Geen lid
Onno en Margriet Kukler hebben een lichamelijk gehandicapte zoon, Sandro, die helaas geen lid kan worden van een reguliere voetbalclub vanwege zijn handicap. Het weerhoudt hem echter niet van een dagelijks partijtje voetbal op straat. Na het zien van een item in een televisieprogramma over een voetbalclub voor gehandicapte kinderen in Amsterdam wilde Sandro ook graag in zo'n club voetballen. Onno en Margriet kwamen in actie en Kids United was geboren. De club bestaat nu ruim vijf jaar, kent 22 spelers en is contributievrij.

De Verkiezing van de meest attente Groninger is een idee van het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken van Groningen. Doel: attente Groningers belonen en minder attente Groningers stimuleren attenter te worden. De finale had plaats op 2 november jl. Meer informatie is te vinden op www.meestattentegroninger.nl.