© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 23 oktober 2008
Met vereende kracht uit Roze Bril
 
       
 

23 oktober 2008

Bekendmaking uitslag in grote finaleshow met Max van den Berg en Imca Marina, Organisatie Verkiezing meest attente Groninger 2008 roept iedere inwoner provincie Groningen op te stemmen

Zondag 2 november wordt bekend wie zich de Meest attente Groninger van 2008 mag noemen. De inwoners van de provincie Groningen bepalen dat. Daarom roept de organisatie, het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken van Groningen, iedere inwoner van de provincie Groningen op te stemmen op een van de vijf overgebleven kandidaten. Ronald Rooijakkers van SUBstitution: “Hoe meer mensen stemmen, hoe leuker het wordt. We hopen bovendien op deze manier het thema, attente Groningers belonen, breed onder de aandacht te brengen. Nog fantastischer is het als de inwoners van onze provincie zich afvragen hoe attent ze zelf zijn. Dan hebben we ons doel helemaal bereikt. Er kunnen immers niet genoeg attente Groningers zijn!” Stemmen kan tot en met 1 november via de website www.meestattentegroninger.nl en tijdens de finale klassiek met pen en papier. Diegene met de meeste stemmen gaat er met de titel, prijzen, onder ander een kunstwerk van William van de Velde en ‘eeuwige roem’ vandoor.

Finale
De uitslag wordt bekendgemaakt in de finaleshow op zondag 2 november om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Groningen aan de Oude Boteringestraat 18. Tal van bekende Groningers maken hun opwachting. De Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, zangeres Imca Marina, RTV Noord presentatrice Eva Hulscher en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, vormen de jury en zullen de finalisten het hemd van het lijf vragen. Zij hebben geen stemrecht meer. RTV Noord presentatrice Janine Abbring leidt de show in goede banen. En de feestband Dakkeraf verzorgt een spectaculair optreden. Ook de Meest attente Groninger 2007, Onno Kukler, is aanwezig. De finale duurt tot circa 15.30 uur. Na afloop staan de hapjes en drankjes klaar. Toegang is gratis.

Meer dan duizend stemmen
“Het belooft extra spannend te worden,” zegt Rooijakkers: “De jury heeft vijf zeer verschillende kandidaten tot finalist benoemd. Stuk voor stuk zijn het bijzondere voorbeelden die inspirerend op iedereen kunnen overkomen. In de al uitgebrachte stemmen, meer dan duizend tot nu toe, zien we die diversiteit terug. Het gaat redelijk gelijk op. Ik zeg het daarom nog maar een keer, beste mensen, spreek je stem uit en beslis mee! Alle vijf de kandidaten hebben jullie stem hard nodig!” Surf naar www.meestattentegroninger.nl voor de finalisten en het verhaal erachter.

De Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie en Gemeente Groningen en de Openbare Bibliotheken van Groningen. Bloemstylist Hans Zijlstra, Grand Hotel de Kromme Raake, Abraham’s Mosterdmakerij, Kunsteboer, Kapsalon Kapsoones, Puur Food en Knol’s Koekbakkerij stellen enkele prijzen gratis ter beschikking. Jacobontwerpt.nl is verantwoordelijk voor de vormgeving en de Firma Mulder verzorgt de aankleding van de finaleshow.