© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 25 september 2008
Feestbeest uit Roze Bril
 
       
 

25 september 2008

Halve finale Verkiezing van de meest attente Groninger 2008
Commissaris van de Koningin maakt finalisten bekend

Zaterdag 4 oktober
om 11.00 uur zal de Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen, de heer Max van den Berg, de finalisten van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 bekendmaken. Hij doet dat tijdens de halve finaleshow in de Bibliotheek van Hoogezand (Gorecht-Oost 32). De vijf finalisten worden door een vierkoppige jury bestaande uit zangeres Imca Marina, RTV Noord presentatrice Eva Hulscher, de directeur van de Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk en de Commissaris van de Koningin, gekozen uit alle nominaties voorgedragen door inwoners van de provincie Groningen. Tijdens de halve finaleshow, die gepresenteerd wordt door RTV Noord presentatrice Janine Abbring, licht de jury hun keuze toe. Publiek is van harte welkom bij de bekendmaking. Toegang is gratis. Alle kandidaat-attente Groningers zijn ook aanwezig. Het hele programma wordt muzikaal begeleid door het duo De Akoestini’s en duurt circa een uur.

Laatste kans
De Verkiezing van de meest attente Groninger is een idee van het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken van Groningen om attente Groningers te belonen en minder attente Groningers te stimuleren attenter te worden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Meest attente Groninger 2008 wordt. Van 6 oktober tot en met 1 november kan iedereen stemmen via de website www.meestattentegroninger.nl. Een laatste kans is er tijdens de grote finale op zondag 2 november om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Groningen waarin de finalisten hun attentheid moeten ‘bewijzen’.

De Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie en Gemeente Groningen en de Openbare Bibliotheken van Groningen. Bloemstylist Hans Zijlstra, Grand Hotel de Kromme Raake, Abraham’s Mosterdmakerij, Kunsteboer, Kapsalon Kapsoones, Puur Food en Knol’s Koekbakkerij stellen enkele prijzen gratis ter beschikking. Jacobontwerpt.nl is verantwoordelijk voor de vormgevinen de Firma Mulder verzorgt de aankleding van de finaleshows.