© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 26 augustus 2008
Wie met licht strooit, geeft glans aan de wereld uit Roze Bril
 
       
 

26 augustus 2008

Halve finale Verkiezing van de meest attente Groninger 2008
Commissaris van de Koningin maakt finalisten bekend

Zaterdag 4 oktober
om 11.00 uur zal de Commissaris van de Koningin van Groningen, de heer Max van den Berg, de finalisten van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 bekendmaken. Hij doet dat in de halve finale show in de Bibliotheek van Hoogezand (Gorecht-Oost 32). De vijf finalisten worden gekozen door een vierkoppige jury bestaande uit zangeres Imca Marina, RTV Noord presentatrice Eva Hulscher, de directeur van de Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk en de Commissaris van de Koningin. Tijdens de show, die gepresenteerd wordt door Janine Abbring, is ook de jury aanwezig. Publiek is van harte welkom bij de bekendmaking. Toegang is gratis. Alle kandidaat-attente Groningers zijn ook aanwezig en er is een optreden van De Akoestini’s.

Laatste kans
De Verkiezing van de meest attente Groninger is een idee van het kunstcollectief SUBstitution in samenwerking met de Openbare Bibliotheken van Groningen om attente Groningers te belonen en minder attente Groningers te stimuleren attenter te worden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Meest attente Groninger 2008 wordt. Van 6 oktober tot en met 1 november kan iedereen stemmen via de website www.meestattentegroninger.nl. Een laatste kans is er tijdens de grote finale op zondag 2 november om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Groningen waarin de finalisten hun attentheid moeten bewijzen.

De Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie en Gemeente Groningen en de Openbare Bibliotheken van Groningen. Bloemstylist Hans Zijlstra, Grand Hotel de Kromme Raake, Abraham’s Mosterdmakerij, Kunsteboer, Kapsalon Kapsoones, Puur Food en Knol’s Koekbakkerij stellen enkele prijzen gratis ter beschikking. Jacobontwerpt.nl is verantwoordelijk voor de vormgeving.