© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 2 december 2007
Het is nooit donker of het wordt weer licht uit Roze Bril
 
       
 

2 december 2007

Volgend jaar herhaling verkiezing
Zangeres Imca Marina zet finalisten Verkiezing meest attente Groninger in het zonnetje

Zondag 2 december heeft zangeres Imca Marina alle finalisten van de Verkiezing van de meest attente Groninger bij haar op de Vicarie van Midwolda in de watten gelegd: “Jullie zijn voor mij allemaal winnaars; ik vind het zo fantastisch wat jullie doen. Daarom ben ik blij dat ik jullie hier vandaag mag ontvangen en in het zonnetje mag zetten.” Met het bezoek aan de Vicarie is er definitief een einde gekomen aan de verkiezing. Ronald Rooijakkers van het kunstcollectief SUBstitution, een van de organisatoren van de verkiezing, verklapte dat er in 2008 een vervolg komt: “We hebben zoveel enthousiaste reacties gekregen dat we de verkiezing gaan herhalen. Zo willen we nog meer mensen stimuleren attenter te worden, want die zijn er nooit genoeg!” Imca Marina zegde direct haar medewerking toe: “Ik doe mee, want wat is er nou nog mooier dan attent en lief te zijn voor elkaar, want uiteindelijk kan de wereld zonder liefde niet doordraaien.” De commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, pleitte tijdens de finale van de verkiezing op 28 oktober jl. al voor een herhaling. De enige voor wie de verkiezing er nog niet opzit is winnaar Onno Kukler, die zijn hoofdprijs, een luxe overnachting in ’s werelds kleinste hotel, Grand Hotel de Kromme Raake in Eenrum, nog tegoed heeft.

Roze Bril
Afgelopen weekend is er na 3,5 maanden ook een einde gekomen aan het kunstproject Roze Bril waar de verkiezing onderdeel van uitmaakte. De organisatie blikt tevreden terug: “Uit de vele reacties die wij hebben ontvangen, blijkt dat we veel mensen hebben gestimuleerd op een andere manier naar hun werkelijkheid te kijken: attenter, positiever en milieubewuster. Met de feestdagen in het vooruitzicht is dit fantastisch nieuws.” Ook de Noorderlicht Fotomanifestatie, in het kader waarvan Roze Bril onder andere plaats had, blikt tevreden terug: “Fantastisch wat jullie gedaan hebben! Ieder jaar weer beter, dus volgend jaar weer?” Roze Bril gaat voorlopig in de opslag en wordt mogelijk in 2008 in andere steden geëxposeerd. Tot die tijd is het project alleen op de website www.substitution.nl te zien.

Bezoek aan de Vicarie, 2 december 2007, v.l.n.r. Hilda van Dijk, winnaar Onno Kukler, Imca Marina, dochter van deelneemster Sylvia, Luna Cazarelly, Sylvia de Vries en Ronald Rooijakkers
Foto: Wendela Karsenberg