© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 12 oktober 2007
De beest uithangen uit Roze Bril
 
       
 

12 oktober 2007

Voor ieder wat wils rondom herfstvakantie
Diverse gratis activiteiten in Centrale Bibliotheek Groningen

Het kunstcollectief SUBstitution en de Stichting FlauweCult Collectief organiseren rondom de herfstvakantie tal van gratis activiteiten in de Centrale Bibliotheek van Groningen aan de Oude Boteringestraat 18. Op woensdag 18 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur zijn kinderen van harte welkom bij de knutselmiddag Pimp je boekentas. Twee dagen later op vrijdag 19 oktober is er voor kinderen van 10.00 uur tot 12.00 uur de lekkerbekken activiteit Versierpoging, taartjes bakken voor wie dan ook. Love is in the air zondag 21 oktober tijdens Ik vind je lief mijn hartendief, dé ultieme kans om een goede liefdesbrief te schrijven. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kan iedereen aanschuiven. Tenslotte is er op dinsdag 23 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur ieder half uur de workshop complimenten geven Dank je jij ook! Alle activiteiten hebben plaats in het kader van de expositie Roze Bril, een kunstproject van het kunstcollectief SUBstitution en de Stichting FlauweCult Collectief. Met Roze Bril wil het gelegenheidscollectief het publiek op een andere manier naar hun werkelijkheid laten kijken: attenter, positiever en duurzamer. Deze speerpunten zijn daarom verwerkt in de activiteiten. Meer informatie over zowel de activiteiten als de expositie is te vinden op de website www.substitution.nl.

Pimp je boekentas
“Voor het project Roze Bril hebben we veel tweedehands- en restmaterialen gebruikt. Omdat je er veel leuke dingen mee kunt doen. Maar ook om het milieu te sparen. En het is een mooie symboliek om op een andere manier naar dingen te kijken. Dat geldt ook voor boekentassen. Ze zijn meestal een beetje saai, terwijl je er zoiets leuks van kunt maken! Dat bracht ons op het idee om te helpen bij het pimpen van boekentassen. En net zoals bij Roze Bril gebruiken we daarvoor allerlei onverwachte materialen. Zoals kurken, plastic dopjes, verpakkingsmateriaal, stof, kraaltjes, etc. We hopen zo de innovatieve geest van de jeugd aan te spreken en recycling te stimuleren.” Pimp je boekentas heeft plaats op de kinderafdeling. Het is handig om een (boeken)tas mee te nemen.

Versierpoging
“Als het aan SUBstitution en FlauweCult ligt, worden wij mensen attenter. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom bedachten we speciaal voor kinderen Versierpoging, taartjes bakken voor wie dan ook. Een leuke vlotte activiteit om jezelf en/of anderen te verwennen, want dat mag best meer gebeuren. En om het goede voorbeeld te geven, regelen wij de beste lekkernijen.” Lekkerbekken en creatieve kinderen zijn welkom op de kinderafdeling van de Centrale Bibliotheek.

Ik vind je lief mijn hartendief
“Sms, e-mail en telefoon lijken de klassieke liefdesbrief te overschaduwen. Dat vinden we heel jammer, want een echte liefdesbrief is veel leuker. Om te maken, maar ook om te krijgen. Daarom creëren wij zondagmiddag 21 oktober de ideale plek voor het schrijven van een liefdesbrief. Als begin van een revival?” Iedereen is welkom. Voor diegenen die het verleerd zijn, draagt het gelegenheidscollectief ter inspiratie de mooiste liefdespassages uit de wereldliteratuur voor. De juiste atmosfeer, tafel, stoel, rode rozen, pen en papier vind je in de centrale hal van de bibliotheek bij de expositie.

Dank je, jij ook!
“Vandaag de dag worden er te weinig complimenten gegeven. Dat is een gemiste kans. Terwijl het zo leuk is om een compliment te krijgen. En om te geven. Tijd voor tegengeluid dus. Daarom bedachten we Dank je jij ook! Een luchtige workshop als prikkel.” De ervaren workshopleiders hanteren de complimentgerichte benadering en geven tips en adviezen om complimenten te geven en in ontvangst te nemen. Gevolgd door een praktijktest. De workshop heeft plaats bij de expositie in de centrale hal van de Bibliotheek en start elk half uur tussen 10.00 uur en 12.00 uur.