© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 21 september 2007
Beestenboel uit Roze Bril
 
       
 

21 september 2007

Hilarisch statement
Workshop knuffelen in Centrale Bibliotheek Groningen

Zondag 30 september organiseren het kunstcollectief SUBstitution en de Stichting FlauweCult Collectief de workshop knuffelen: Pak ‘m beet, in het kader van hun expositie Roze Bril. De workshop is een statement van het gelegenheidscollectief: “Wij vinden dat er meer en beter geknuffeld moet worden. We zijn allemaal zo afstandelijk en zoeken snel ergens iets achter. Daar moet verandering in komen. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat knuffelen gezond is." Pak ‘m beet staat op hilarische wijze stil bij dit statement. Onder andere met een levend knuffelbeest. De workshop start om 14.30 uur in de Centrale Bibliotheek van Groningen aan de Oude Boteringestraat 18. Deelname is gratis. Bij voldoende belangstelling volgt rond 15.30 uur een tweede workshop.

Knuffelbeestenjas
Pak ‘m beet ligt in de lijn van het Roze Bril project dat erop is gericht op een positieve manier naar de werkelijkheid te kijken. En aardig te zijn voor elkaar. Knuffelen kan hieraan bijdragen. Bovendien spelen oude knuffelbeesten een belangrijke rol in het project. SUBstitution en FlauweCult kwamen op dit idee omdat knuffelbeesten veel liefde herbergen. Kinderen hebben dat er allemaal in gestopt. Maar nu de kinderen groot zijn geworden, geven ze deze liefde aan anderen en blijven de knuffelbeesten achter. SUBstitution en FlauweCult hebben ze daarom in een jas verwerkt om zo al deze liefde door te geven. De jas is voorzien van een goudkleurige satijnen voering als vette knipoog naar de MTV-cultuur van bitches & pimps met bontjassen, bikini's en veel bling bling. Aan de ene kant als statement richting het gebruik van bont: deze alternatieve bontjas heeft geen bont nodig, zodat de dieren in liefde verder kunnen leven. Aan de andere kant in de zin van pimpen: bestaande materialen op eenvoudige manier opleuken. De knuffelbeestenjas is gedragen bij de geënsceneerde fotoserie. Zowel deze foto’s als het kostuum zijn te zien op de expositie.

Roze Bril maakt onderdeel uit van het satellietprogramma van de Noorderlicht Fotomanifestatie en is tot en met 28 oktober iedere dag gratis te bezichtigen. Er staan meer activiteiten op stapel waaronder de workshop complimenten geven Dank je, jij ook, het Kinderboekenfeest en Attentie, Attentie, verkiezing van de meest attente Groninger. Het volledige programma vind je op www.substitution.nl.