© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 23 augustus 2007
Eendracht maakt kracht, tweedracht breekt kracht uit Roze Bril
 
       
 

23 augustus 2007

SUBstitution’s en FlauweCult’s Blije Boemel op Noorderzon iedere avond vol, nog enkele dagen kans

De tot Blije Boemel gepimpte caravan van de Groninger collectieven SUBstitution en FlauweCult is een groot succes: zonder moeite is hij iedere avond vol. Ook slaat het concept, een momentje voor uzelf, aan. Gasten genieten van de boemel en komen gierend van het lachen weer naar buiten. Wel wil vrijwel iedereen van tevoren weten wat de magie van de caravan is, maar dat wordt niet prijsgegeven. Het succes blijkt ook uit herhalingsbezoeken van gasten.
Donderdag, vrijdag en zaterdag staat de Blije Boemel nog naast restaurant Cavalho tegenover de Spiegeltent en de muziekkoepel op cross-over festival Noorderzon. Zondag verhuist hij naar de Leliesingel voor de NoorderZondag, de culturele uitmarkt en familiedag van het festival. Alle dagen is er nog plaats, maar wees op tijd: op een bepaald moment is hij waarschijnlijk weer vol. De Blije Boemel hoort bij het kunstproject Roze Bril en is gratis toegankelijk. Iedere dag is hij van 19.00 tot 23.00 uur geopend; zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Arno
De andere bijdragen van het gelegenheidscollectief in het kader van het Roze Bril-project slaan ook aan. Dagelijks lopen enkele spelers over het terrein voor allerlei hulp en bijzondere momenten. Vooral de paraplu-act, mensen droog vervoeren naar waarheen ze maar willen, en de innige knuffel worden goed ontvangen. Dat zal deels ook komen door de jas gemaakt van oude knuffelbeesten. Overbuurman Arno van der Heijden is zelfs zo gecharmeerd van de jas en innige knuffel dat hij het gelegenheidscollectief heeft gevraagd iedere avond zijn programma Arno’s Apéritief hiermee te openen: gasten van zijn show worden knuffelend ontvangen. De spelers lopen ook de komende dagen nog op onverwachte momenten over het terrein.