© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Persberichten > 15 augustus 2007
Feestbeest uit Roze Bril
 
       
 

15 augustus 2007

Knuffelbeesten rode draad in en rondom caravan SUBstitution en FlauweCult op Noorderzon

Vanaf donderdag 16 augustus staan het Groninger kunstcollectief SUBstitution en de Groninger Stichting FlauweCult Collectief dagelijks op cross-overfestival Noorderzon met hun tot Blije Boemel gepimpte caravan. In deze jaren ‘70 caravan bieden zij een persoonlijke zintuigprikkelende ervaring om bezoekers een moment van geluk en liefde te bezorgen. Oude knuffelbeesten vormen de rode draad in deze act. SUBstitution en FlauweCult kwamen op dit idee omdat knuffelbeesten veel liefde herbergen. Kinderen hebben dat er allemaal in gestopt. Maar nu de kinderen groot zijn geworden, geven ze deze liefde aan anderen en blijven de knuffelbeesten achter. SUBstitution en FlauweCult hebben ze daarom in hun act verwerkt om zo al deze liefde door te geven.
Een bezoek aan de Blije Boemel is gratis. Wel mogen bezoekers een vrijwillige blijdrage doneren. De boemel staat naast restaurant Cavalho tegenover de Spiegeltent en de muziekkoepel. Hij is tot en met 25 augustus iedere dag geopend van 19.00 tot 23.00 uur. De met grotendeels restmateriaal en tweedehands spullen gepimpte caravan hoort bij het kunstproject Roze Bril. Eerder maakte het gelegenheidscollectief hiervoor een geënsceneerde fotoserie. Deze serie is voor het eerst in de caravan te zien en heeft als doel bij te dragen aan het gelukzalige moment.

Eerste keer
Naast de dagelijkse act verzorgen SUBstitution en FlauweCult ook de start van de Theatersafari georganiseerd door de Theaterwerkplaats de Prins van Groningen. Iedere dag van 18 tot en met 21 augustus om 19.20 uur op het festivalterrein.
De Blije Boemel staat tenslotte op NoorderZondag (26 augustus van 13.00 tot 18.00 uur): de traditioneel laatste dag van het festival. Die dag presenteren SUBstitution en FlauweCult samen met de Centrale Bibliotheek Groningen hun activiteitenprogramma voor de komende nazomer. Beide staan op de Leliesingel naast elkaar. NoorderZondag staat bekend als de culturele uitmarkt en familiedag. Tevens is het de start van het culturele seizoen.

Het Noorderzon Festival is een elfdaagse internationale kunstmanifestatie met een scala aan cross-overproducties, waaronder muziek, dans, circus, toneel, mime en poppentheater. Het kloppende festivalhart is het Noorderplantsoen, een stadpark aan de rand van het centrum van Groningen. Dit jaar heeft Noorderzon voor de zeventiende keer plaats. Het is de eerste keer dat SUBstitution deelneemt. Hiermee gaat voor hen een lang gekoesterde wens in vervulling. FlauweCult deed al eens eerder mee.