Laatste updatedatum:
8 juli 2008
© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Verkiezing van de meest attente Groninger 2008
 
       

Verkiezing van de meest attente Groninger 2008


Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'substitution'@'195.8.208.74' (using password: YES) in C:\domains\substitution.nl\wwwroot\main_verkiezing_meest_attente_groninger_2008.php on line 282

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\domains\substitution.nl\wwwroot\main_verkiezing_meest_attente_groninger_2008.php on line 283

Van 31 augustus tot en met 2 november 2008 organiseerden we de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 om attente Groningers te belonen en minder attente Groningers te stimuleren attenter te worden. Met succes! Er werd ruim 1.622 keer gestemd op de kandidaten en er waren honderden mensen bij de finale op zondag 2 november 2008 gepresenteerd door RTV-Noord presentatrice Janine Abbring. De Meest attente Groninger 2008 werd Menco Niemeijer (52) uit Haren. Niemeijer, genomineerd door Jacques d’Ancona die hem omschreef als typische ‘goede doelen man’ die actief acties op touw zet, kreeg verreweg de meeste stemmen van het publiek. Jurylid Imca Marina maakte de uitslag bekend; Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, overhandigde als juryvoorzitter de prijs, een bokaal gemaakt door William van de Velde alias Kunsteboer. Ook de overige twee juryleden die de vijf finalisten hebben gekozen in de halve finale, RTV-Noord presentatrice Eva Hulscher en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, waren aanwezig. Zij hadden geen stemrecht, maar stelden wel kritische vragen aan de finalisten om het publiek te helpen bij hun keuze. De feestband Dakkeraf zorgde voor de muzikale omlijsting.
Van den Berg zei na afloop: “Het is een verkiezing met boodschap, ludiek en nergens respectloos ten opzichte van de genomineerden.”

Beeldverslagen
Halve finale, 4 oktober 2008
Finale, 2 november 2008

De kandidaten om wie het ging ...
Menco Niemeijer Antje Bosman-Vogelzang Hilly Baas Joost Ritskes Ali Knollema
Menco Niemeijer Antje Bosman Hilly Baas Joost Ritskes Ali Knollema

Menco Niemeijer (52) uit Haren genomineerd door Jacques d'Ancona, omdat
hij een typische 'goede doelen man' is, die zelf acties op touw zet, hij zich als bestuurder inzette voor een moeder-en-kind scholingsproject in Burkina Fasso, hij medeorganisator was van activiteiten in het kader van sport voor gehandicapten en hij betrokken was bij de inrichting van een theater voor kinderen in het Martini Ziekenhuis.
 

Antje Bosman-Vogelzang (72) uit Boerakker genomineerd door Ine Lagerwerf, omdat
ze altijd klaarstaat voor de inwoners van Boerakker, actief is binnen de kerk, 'eenzamen' bezoekt, haar huis beschikbaar stelde voor negen bruiloftsgasten van de dochter van Ine en gezinnen die het even moeilijk hebben ondersteunt. Volgens Ine een kleine vrouw van formaat, groot in betekenis.  

Hilly Baas (42) uit Groningen genomineerd door Nathalie Kristel, omdat
ze altijd bereid is honden een goed logeeradres te bieden, ze spontaan geld doneerde voor een zieke pup met hartafwijking en bij de eigenaar op ziekenbezoek ging in Gemert (Noord-Brabant), geprobeerd heeft anoniem een nier te doneren aan een onbekende en ze al haar statiegeld en een euro per afgevallen kilo doneert aan de Stichting Schapendoes.  

Joost Ritskes (75) uit Groningen genomineerd door Suzanne Hansen, omdat
hij fietsbanden plakt en iedereen helpt met een probleem met zijn fiets, zonder dat hij daar iets voor wil hebben, hij extra brood meeneemt voor Suzanne als zij weer eens door drukte in haar nieuwe fietsenzaak niet eet, een zieke vriendin verzorgt, elke dag de boodschappen doet voor moeder de vrouw, voor iedereen klaarstaat en eigenlijk nergens te beroerd voor is.  

Ali Knollema (70) uit Engelbert genomineerd door Marian Dagelet en Ria Kolvenbag, omdat

hij de drijvende kracht achter veel activiteiten in Engelbert is, veel hand- en spandiensten voor ouderen doet, wegen zoekt om extra subsidies binnen te halen om nog meer activiteiten te organiseren, zeer betrokken is bij alles wat er in Engelbert speelt en dag en nacht bezig is om het mensen naar de zin te maken.  

Subsidiënten en deelnemende bedrijven/instellingen
Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Openbare Bibliotheken van Groningen, Grand Hotel de Kromme Raake, Abraham's Mosterdmakerij, Kunsteboer, Bloemstylist Hans Zijlstra, Kapsalon Kapsoones, Knol's Koekbakkerij, Puur Food, Firma Mulder en Jacobontwerpt.nl.