© 2001 - 2009, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten > Nieuws 2008
 
 
 
 
 
   
High On X-tasy uit Get High On Life
 

29 augustus 2008:
Op zaterdag 6 september tussen 10.30 en 12.30 uur zijn enkele butlers in de Bibliotheek van Hoogezand aan het Gorecht-Oost 32 aanwezig om bezoekers te helpen; de butlers zullen hun boeken dragen, helpen met het zoeken in de catalogus en hen de weg wijzen. Maar ze zijn er niet alleen voor hand- en spandiensten; ze komen bezoekers ook een prettig moment met veel persoonlijke aandacht bezorgen.
Het bezoek van de butlers aan de Bibliotheek van Hoogezand maakt onderdeel uit van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008. Met het bezoek van de butlers willen we laten zien hoe makkelijk het is aardig voor elkaar te zijn, maar ook meteen de aandacht vestigen op de verkiezing die in het leven is geroepen om attente Groningers te belonen en minder attente Groningers te stimuleren attenter te worden.

23 augustus 2008:
Zondag 31 augustus 2008 start weer de Verkiezing van de meest attente Groninger. Dit officiële moment wordt gegeven door Jacques d'Ancona in Arno's Apéritief, het dagelijkse praatprogramma van cabaretier Arno van der Heyden op het Noorderzon Festival in Groningen-stad. Na de officiële start kan iedereen kandidaten nomineren.

4 augustus:
Het vierde jurylid van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 is bekend, het is RTV Noord presentatrice Eva Hulscher. Zij zal naast de Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, zangeres Imca Marina en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, medebepalen wie de finalisten worden in de halve finale op 4 oktober in de Bibliotheek van Hoogezand.

20 mei 2008:
In het najaar organiseren we weer een Verkiezing van de meest attente Groninger . Ter voorbereiding daarvan hebben we een groep aangemaakt op Hyves. Meld je aan bij deze groep of abonneer je op de nieuwsbrief van deze website en blijf op de hoogte!

21 maart 2008

Nieuw: wallpapers voor breedbeeldschermen (1440 x 900 pixels)! Kijk snel bij wallpapers en versier je pc gratis met digital art!

1 maart 2008
De expositie Plastique Fantastique in Eindhoven is afgelopen. Alle verwachtingen werden overtroffen. Het doel, het uitlokken van discussie over de invloed van media, is ruimschoots behaald. Op speciale reactiewanden hebben bezoekers meer dan honderd ontboezemingen achtergelaten. Conclusie: veel bezoekers vinden de invloed van media op het gebied van schoonheid verkeerd, maar tegelijkertijd de verantwoordelijkheid van zichzelf. Net zoals bij de première tijdens de Noorderlicht Fotomanifestatie waren er ditmaal ook excessen van bezoekers die erdoor in de problemen zijn gekomen: ‘Inmiddels ervaringsdeskundige op anorexiagebied, ik zeg nee tegen media.’ Klik hier voor de reactieborden en lees de discussie die het publiek voerde tijdens de expositie.

24 januari 2008
De expositie Plastique Fantastique in de Centrale Bibliotheek van Eindhoven, Emmasingel 22 (Gebouw De Witte Dame) is tijdens carnaval normaal geopend. Bezoek de expositie en doe mee aan de discussie. Toegang is gratis.

2 november 2008:
Vandaag is onder grote belangstelling cardioloog Menco Niemeijer (52) uit Haren in de Centrale Bibliotheek van Groningen door het publiek verkozen tot Meest attente Groninger 2008. Niemeijer, genomineerd door Jacques d’Ancona die hem omschreef als typische ‘goede doelen man’ die actief acties op touw zet, kreeg verreweg de meeste van de 1.622 stemmen van het publiek. Jurylid Imca Marina maakte de uitslag bekend; Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, overhandigde als juryvoorzitter de prijs, een bokaal gemaakt door William van de Velde alias Kunsteboer. Ook de overige twee juryleden die de vijf finalisten hebben gekozen in de halve finale, RTV-Noord presentatrice Eva Hulscher en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, waren aanwezig. Zij hadden geen stemrecht, maar stelden wel kritische vragen aan de finalisten om het publiek te helpen bij hun keuze. De finaleshow werd gepresenteerd door RTV-Noord presentatrice Janine Abbring. De feestband Dakkeraf zorgde voor de muzikale omlijsting. Klik hier voor een beeldverslag.

20 oktober 2008:
Ter voorbereiding op en ter promotie van de finalisten van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 geeft onze creative director Ronald Rooijakkers, op maandag 27 oktober een presentatie in de Stadsschouwburg van Groningen. Niet zomaar een presentatie, maar een volgens de Japanse presentatietechniek: Pecha Kucha. Twintig zelf gekozen dia’s zullen allemaal twintig seconden lang in beeld zijn. Op die twintig dia’s moet een verhaal verteld worden van exact 6 minuten en 40 seconden (20 x 20 seconden). Inclusief kop en staart. Toegang is gratis, aanvang 20.20 uur, presentatie Janine Abbring. Kijk ook even op de website van de organisator van de Pecha Kucha Night, Platform GRAS voor de andere deelnemers.

5 oktober 2008:
Gisteren heeft de jury van de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 onder leiding van haar voorzitter de Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg, vijf genomineerden tot finalist verkozen. Zij deed dat in de Bibliotheek van Hoogezand. Klik hier voor een beeldverslag.
Nu de finalisten bekend zijn, is het laatste woord aan het publiek. Vanaf maandag 6 oktober tot en met zaterdag 1 november kan iedereen één keer stemmen op zijn/haar favoriet via deze website. In de spannende finaleshow op zondag 2 november in de Centrale Bibliotheek van Groningen aan de Oude Boteringestraat 18 zal de uitslag bekendgemaakt worden.

27 september 2008:
Nog slechts een paar dagen heb je de tijd om jouw attente Groninger in het zonnetje te zetten. Tot en met komende woensdag, 1 oktober, kun je hem/haar nomineren voor de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008. Grijp die kans en geef jouw nominatie door!
Na de nominatieronde volgt de halve finale, komende zaterdag, 4 oktober, in de Bibliotheek van Hoogezand. Hier zal de jury bestaande uit de Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, zangeres Imca Marina, RTV Noord presentatrice Eva Hulscher en de directeur van Biblionet Groningen, de heer Rob Pronk, bekendmaken welke vijf kandidaten naar de grande finale van 2 november gaan. De halve finale wordt gepresenteerd door Janine Abbring en de Akoestini's komen optreden. Het begint om 11.00 uur en toegang is gratis.

31 augustus 2008:
Zondag 31 augustus heeft Jacques d’Ancona de aftrap gegeven voor de Verkiezing van de meest attente Groninger 2008 door de eerste kandidaat te nomineren. Hij deed dat ten overstaan van enkele honderden toeschouwers tijdens het live Radio Noord programma Arno’s Apéritief, het dagelijkse praatprogramma van cabaretier Arno van der Heyden tijdens het Noorderzon Festival. Met deze eerste nominatie is de verkiezing officieel van start gegaan; nu is de beurt aan jou, nomineer tot en met 1 oktober 2008 jouw meest attente Groninger en maak zelf ook kans op enkele prijzen voor jouw attentheid! Klik hier voor meer informatie.