© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten > Nieuws 2006
 
 
 
 
 
   
Voor het hele gezin uit Plastique Fantastique
 
20 juli 2006
Over een week zijn we jarig. Daarom zijn we in onze archieven gedoken. Hier vonden we van alles. De meest bijzondere dingen hebben we verzameld in vijf lijstjes met vijf bizarre wetenswaardigheden uit vijf jaar SUBstitution. Geniet met ons mee!

20 juli 2006
Na vijf jaar is het kunstcollectief SUBstitution uit zijn jasje gegroeid; de vaste vier leden hebben andere verplichtingen gekregen en beschikken over minder tijd. SUBstitution gaat daarom van organisatiestructuur veranderen. Gevolg: per direct zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als bestuurslid ben je mede met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor de (dagelijkse) gang van zaken. Je zet het beleid voor de komende vijf jaar uit en voert dit ook daadwerkelijk uit. Te denken valt aan nieuwe kunstprojecten opzetten en uitwerken, exposities regelen en organiseren, het regelen van de financiŽn en promotie. Gezien de rol in het collectief zijn we vooral op zoek naar creatieve duizendpoten. Meer over deze functie en hoe je kunt reageren vind je op onze vacaturepagina.

22 juni 2006
Vandaag is, na meer dan een jaar werken, het nieuwe kunstproject Plastique Fantastique gepresenteerd. Plastique Fantastique gaat over de invloed van media op mensen. Het project bestaat uit foto's, kostuums, een artclip, een documentaire (verschijnt medio juli 2006), een opiniŽrend artikel, een artikel waarin de verschillen tussen het RTL Nieuws van half acht en het NOS Acht Uur Journaal worden vergeleken en het artikel Goede Tijden, Echte Tijden, een analyse, dat gaat over hoe de makers van de soap GTST omgaan met hun invloed en met welke invloed ze zelf te maken krijgen. Plastique Fantastique is vanaf nu te zien op deze website. De eerste expositie is van 11 september tot 30 oktober 2006 in de hoofdvestiging van Bibliotheek Leeuwarden tijdens de internationale fotomanifestatie Noorderlicht. Klik hier voor de projectpagina.

2 juni 2006
Donderdag 22 juni a.s. vindt de langverwachte presentatie van het nieuwe kunstproject Plastique Fantastique plaats op deze website. Te zien en te lezen zullen zijn alle foto's, de achtergrondinformatie, meningen van medewerkers, de artclip, info over de kostuums, het colofon en de artikelen bij het project. Deze presentatie is de start en opmars naar de komende eerste expositie van dit project dit najaar. Wordt vervolgd...

21 april 2006
Goed nieuws: SUBstitution zal ook dit jaar weer deelnemen aan de internationale fotomanifestatie Noorderlicht. De expositie heeft plaats van 11 september tot en met 29 oktober 2006 in de hoofdvestiging van Bibliotheek Leeuwarden. Dit zijn beide partijen vanmorgen overeengekomen. Het is de eerste keer dat SUBstitution deelneemt aan de Friese editie van het festival ťn het is de eerste keer dat SUBstitution in Leeuwarden exposeert. De komende weken wordt het volledige expositieprogramma opgesteld. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

17 maart 2006:
Gisteren is in Amsterdam het zesde kunstproject van SUBstitution gedraaid, thema: invloed van media op mensen. Met dit project dat de titel Plastique Fantastique draagt, wil SUBstitution de invloed van media aankaarten en de dialoog op gang brengen. SUBstitution kiest hierbij voor dezelfde benadering als de media: plastische en schokkende beelden. In de komende weken zullen van de materialen die gisteren zijn gemaakt allerlei compositiefoto's gemaakt worden. Bovendien zal SUBstitution voor dit project nog foto's maken in een vleesverwerkingsbedrijf. Plastique Fantastique wordt naar verwachting begin juni 2006 gepresenteerd. Kun je niet wachten tot die tijd, klik dan hier voor een kijkje achter de schermen.

14 maart 2006:
Aankomende donderdag, 16 maart, vindt aan de Keizersgracht in Amsterdam de draaidag van het kunstproject Plastique Fantastique plaats. Plastique Fantastique gaat over invloed van media op mensen en is onderverdeeld in drie subthema's: plastische chirurgie, Barbie en de mens als product. De modellen, allen volslank, dragen speciaal voor dit project ontworpen kostuums die aansluiten bij de subthema's. De kostuums zijn veelal gemaakt van kunststoffen als ballonnen, plastic en tafelzeil. Verder worden de modellen uitbundig geschminkt en dragen ze bijpassende pruiken als verwijzing naar een fictieve wereld ontstaan door media-invloed. Plastique Fantastique is uitbundig, kleurrijk en gestyleerd. Het project wordt gemaakt door een team van zestien vrijwilligers en zal bestaan uit foto's, een artclip en achtergrondverhalen. Meer informatie vind je in het persbericht. De shoot en opnames zijn niet voor publiek toegankelijk.

19 januari 2006:
Om wat meer ruimte in onze opslag te creŽren, doen we enkele expositie-exemplaren weg. Het gaat om de foto's High On X-tasy en High On a Yell. Deze foto's zijn opgeplakt op board en onbeschadigd. Bovendien zijn beide exemplaren gecertificeerd (beide nummer 15). Voor 100,00 euro per stuk kunnen ze van jou zijn. De prijs is inclusief BTW en exclusief 4,95 euro administratiekosten. Normaalgesproken kosten beide exemplaren 300,00 euro per stuk. Let op: er geldt op = op. Belangstelling? Stuur vandaag nog een e-mail naar sales@substitution.nl.

2 januari 2006:
Dit jaar bestaat het kunstcollectief SUBstitution vijf jaar (27 juli 2006). Dit heugelijke feit vieren we een jaar lang met bijzondere en deels nog nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal. Unieke backstagefoto's, foto's van nagenoeg alle expo's, oude posters, publicaties, het duikt het hele jaar door op. Iedere week iets anders. Houd daarom deze website goed in de gaten.
2006

27 december 2006
2006 was het jaar van ons eerste lustrum. Het hele jaar door kon je op deze website unieke archiefbeelden zien. We hebben ze speciaal voor jou allemaal bij elkaar gezet. Klik hier voor het volledige overzicht.

30 oktober 2006

De eerste expositie van het mediaproject Plastique Fantastique zit erop. Met circa 7.500 bezoekers overtrof de tentoonstelling alle verwachtingen. Het publiek was enthousiast en liet duidelijk van zich horen. Op speciale reactiewanden zijn tientallen ontboezemingen achtergelaten. Kortom: Noorderlicht 2006 was een groot succes voor SUBstitution. Lees meer in het persbericht of kijk naar de volledige reactieborden.

21 september 2006
Wat vind je van de invloed van media? Heb je daar last van? Heb je eigen voorbeelden van invloeden van media? Heb je suggesties/ideeŽn? SUBstitution wil graag in gesprek komen met het publiek om te kijken wat het van de invloed van media vindt en hoe het daarmee omgaat. Ook wil het collectief het publiek de mogelijkheid geven met de makers van het project hierover van gedachten te wisselen. Daarom organiseert het collectief twee discussie-/ontmoetingsmiddagen. Op zondag 15 oktober zijn van 14.00 tot 17.00 uur op de expositielocatie aanwezig: model Linda Caffa en creatief brein achter het project Ronald Rooijakkers. Linda is professioneel model en kan daarom uit ervaring vertellen hoe het is om volslank te zijn in de modellenwereld. Ronald is communicatiestudent en weet veel over de invloed van media. Hij kan het publiek wijzen op allerlei invloeden. Ook kan Ronald in zijn rol van projectleider vertellen over de totstandkoming van het project. Linda werkte ook aan het project mee en kan deze ervaring eveneens delen.
Op zondag 22 oktober is Ronald nogmaals aanwezig, wederom van 14.00 tot 17.00 uur. Wie hem die dag vergezelt is vooralsnog onbekend. Dat wordt tijdig bekendgemaakt op deze website.
Toegang is gratis. Op beide dagen zijn de makers op het expositieplein te vinden.

17 september 2006
De allereerste expositie van het project Plastique Fantastique is vandaag onder grote belangstelling officieel geopend door de Wethouder van Cultuur in Leeuwarden mevrouw Yvonne Bleize. Een showballet verzorgd door Theatergroep FlauweCult gaf de aftrap van de circa drie kwartier durende opening in de vorm van een televisieshow. Na de start van de show had de presentator interviews met de makers van het project en de Wethouder van Cultuur in Leeuwarden, mevrouw Yvonne Bleize. Ook speelde hij spelletjes met het publiek. Alles werd omlijst door grapjes gebaseerd op de invloed van media. Aan het einde van de show verrichtte de wethouder de opening door een foto van het publiek te maken met een antieke camera. Tegelijkertijd kwam het doek dat voor de expositie hing omlaag en brandden vuurfonteinen. Voor de opening was de locatie omgebouwd tot showpaleis vol glitter. Klik hier voor een korte beeldimpressie. Plastique Fantastique maakt onderdeel uit van het satellietprogramma van de internationale fotomanifestatie Noorderlicht en is tot en met 29 oktober te bezichtigen in de hoofdvestiging van Bibliotheek Leeuwarden aan de Wirdumerdijk 34.

5 september 2006
Maanden was het gissen, nu is het officieel: Wethouder van Cultuur in Leeuwarden, mevrouw Yvonne Bleize, komt zondag 17 september als speciale gast naar de grand opening van de expositie Plastique Fantastique. Aan het einde van de show, zal ze de expositie openen.

4 september 2006
Als je zegt een discussie op gang te willen brengen, moet je wel faciliteiten bieden. Daarom heeft deze website vanaf vandaag een forum voor het project Plastique Fantastique om de discussie over de invloed van media aan te zwengelen. Schrijf direct op dit forum wat jij vindt van de invloed van media. Heb je daar last van? Heb je eigen voorbeelden van invloeden van media? Heb je suggesties/ideeŽn? We willen het weten. Wil je iets anders over het project vertellen, dan ben je hier ook op het goede adres. Geef nu je mening!

8 augustus 2006
Pimp up your computer! Ook zat van je oude wallpaper? Toe aan iets nieuws? Een fris digitaal behangetje? We hebben weer vier nieuwe wallpapers gemaakt. Allemaal horende bij ons nieuwste kunstproject Plastique Fantastique. Je kunt ze nu gratis downloaden en als bureaublad op je computer installeren. Klik hier of klik op wallpapers in de menubalk.

27 juli 2006
Hiep, hiep, hoera, SUBstitution bestaat vandaag vijf jaar! Om ons eerste lustrum te vieren geven we tot 1 september 2006 5% korting op al onze creaties met uitzondering van de creaties binnen de serie Plastique Fantastique. De korting geldt ook voor setprijzen, maar niet voor lijstwerk. De korting verrekenen we automatisch als je bestelling vůůr 1 september 2006 is binnengekomen.

25 juli 2006
Het kunstcollectief SUBstitution heeft de Groninger theatergroep FlauweCult ook dit jaar weten te strikken voor de grand opening van zijn expositie tijdens de internationale fotomanifestatie Noorderlicht. Zondag 17 september maakt de groep zijn opwachting bij de opening van SUBstitutions expositie Plastique Fantastique in de hoofdvestiging van Bibliotheek Leeuwarden. De themagerelateerde grand opening staat in het teken van een televisieshow en heeft plaats van 14.30 uur tot 16.30 uur. Toegang is gratis.

Wil je een digitale uitnodiging ontvangen, meld je dan nu aan via bezichting@substitution.nl. Je ontvangt dan te zijner tijd eenmalig een uitnodiging rondom deze expositie. Meer over de grand opening volgt later op deze website.

24 juli 2006
Deze week bestaat het kunstcollectief SUBstitution exact vijf jaar (27 juli) en wie jarig is trakteert. De eerste vijf die daarom deze week een setje van vijf art cards aanvragen, krijgen deze gratis! Aanvragen dus!