© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten > Nieuws 2003 & 2004
 
       
 
Who is tying whom up uit Silverboys 2002
 

2003

23 november 2003:
Afgelopen zondag (23 november 2003) heeft het kunstcollectief SUBstitution de creatie Who is tying whom up? op een kunstveiling in het kader van de Take care - Livin positHiv week verkocht voor 125 euro. De veiling had plaats in café Bite Me te Groningen. Er werd o.a. ook werk aangeboden van Bart Vroomans en Herman Brood. Het werk van laatstgenoemde werd helaas niet verkocht. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het Aidsfonds. Geïnteresseerden kunnen nog de hele week in Bite Me terecht om de niet verkochte werken te bezichtigen.

5 december 2003:
Internationaal succes voor het kunstcollectief SUBstitution: van vrijdag 24 oktober tot en met 4 december 2003 was er werk uit de fotoserie Silverboys 2002 van het collectief te zien in Berlijn. Dit werk maakte deel uit van de fototentoonstelling Body Parts. Berliner AIDS-Hilfe e.V. Meinekestrasse 12, Berlijn (Wilmersdorf).

7 oktober 2003:
Het kunstcollectief SUBstitution is een samenwerking aangegaan met illustrator en striptekenaar Pieter van Cleef. Gezamenlijk hebben zij onder de titel Zero Intolerance een serie illustraties vervaardigd met het thema geweld, zowel in positieve als negatieve zin. Met deze illustraties willen zij het publiek wijzen op de toename van geweld in de maatschappij. De serie bestaat op dit moment uit drie illustraties, waarbij beiden de intentie hebben deze serie verder uit te breiden tot een volwaardige serie.

26 januari 2003:
Er zijn nu ook andere foto's uit de serie Silverboys 2002 te zien op deze site.

2004

27 oktober 2004:
Het kunstcollectief SUBstitution is op zoek naar een aantal nieuwe medewerkers. Klik hier voor de vacatures.

21 oktober 2004:
Het curriculum vitae op deze website geeft een overzicht van alle activiteiten in de afgelopen drie jaar. Klik hier voor het cv.

17 oktober 2004:
Na ruim een jaar stilte presenteert het kunstcollectief deze maand zijn nieuwe fotoserie Get High On Life. De titels van de foto's verwijzen naar het thema jongeren en de partyscene. Hoewel sommige titels suggestief zijn, wil SUBstitution met de titels niet aangeven dat de modellen op de foto's onder invloed waren van de genoemde drugs in de titels. Op deze site zijn reeds de eerste foto's te zien, zie item projecten in de menubalk.

8 maart 2004:
Het succes van de kunst- en cultuurwandeling Windows is overgeslagen op de straatkrant De Riepe, die Ronald, initiator van SUBstitution, heeft gevraagd een bijdrage te leveren over alternatieve stadswandelingen voor hun magazine. Dit resulteert in de terugkerende rubriek: De verstopte stad. De eerste bijdrage is reeds ingeleverd en wordt in de eerste week van april verwacht. Het item over de stad Groningen wordt afgewisseld met een item over de stad Leeuwarden en verschijnt maandelijks.