© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten > Nieuws 2005
 
       
High On X-tasy uit Get High On Life

23 augustus 2005:
De artiestenlijst voor de grand opening van SUBstitution's dubbele expositie tijdens de fotomanifestatie Noorderlicht op zondag 4 september a.s. is uitgebreid: dweilorkest The Entertainer zal aan het einde van het eerste deel van de vernissage (opening expo Centrale Bibliotheek) een spetterend en sfeervol optreden geven. Bovendien begeleidt The Entertainer de gasten in een stoet door de stad naar het tweede deel van de grand opening in Filmtheater Images. The Entertainer vult het rijtje waarin Theatergroep FlauweCult, de dj's van de Voodoo Gospels op Nautic Radio en Karin Dekker al zitten, aan.

8 augustus 2005:
Nog een agendatip: zondag 25 september 2005, 14.30 uur, debat over het gebruik van partydrugs. Wat zijn het, wie gebruiken het, hoe gevaarlijk is het, etc.? Dit debat met medewerking van de Noord Nederlandse Verslavingszorg heeft plaats in het kader van de expositie Get High On Life in de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 te Groningen en is gratis toegankelijk.

25 juli 2005:

De website van het kunstcollectief SUBstitution is gerestyled. Hierdoor kan het voorkomen dat nog niet alles werkt. Je kunt deze fouten doorgeven aan webmaster@substitution.nl

7 juni 2005:
Noteer nu in je agenda: zondag 4 september 2005 , grandioze vernissage naar aanleiding van de bijdragen van het kunstcollectief SUBstitution aan de fotomanifestatie Noorderlicht. Van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom in de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 te Groningen die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot danspaleis. Met medewerking van de diskjockeys van de Voodoo Gospels op Nautic Radio, partypeople verzorgd door Theatergroep FlauweCult en de wethouder van cultuur in Groningen, Karin Dekker. Dit wordt het feest van het jaar dat je niet wilt missen. Entree is gratis.

5 juni 2005:
Dubbele expo voor SUBstitution tijdens de fotomanifestatie Noorderlicht. Naast de giga expo in de Centrale Bibliotheek van Groningen exposeert het kunstcollectief van 2 september tot en met 16 oktober 2005 ook in Filmtheater Images aan de Poelestraat 30 in Groningen. Meer over deze dubbele expo lees je natuurlijk binnenkort op deze website. De fotomanifestatie Noorderlicht heeft op ruim zeventig locaties in met name de stad Groningen plaats.

30 mei 2005:
De expositie It Takes Two in het Belgische Gent, krijgt deze zomer al een vervolg met een expositie tijdens de Gentse feesten in fuifzaal Cocteau. Tien dagen lang, van 16 tot en met 25 juli 2005, zullen in deze zaal alle creaties uit de fotoserie Get High On Life te zien zijn. Houd deze website in de gaten voor meer info.

15 april 2005:
In de nazomer van 2005, tijdens de fotomanifestatie Noorderlicht in Groningen, exposeert het kunstcollectief SUBstitution alle foto's uit de serie Get High On Life, inclusief de fashionstukken. Nog nooit eerder exposeerde SUBstitution een hele serie, zoveel creaties tegelijk in Groningen én het is de eerste expositie na anderhalf jaar in de thuisstad van het collectief. De expositie heeft plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 in het centrum van de stad. De expo start op vrijdag 2 september en duurt tot en met 16 oktober 2005. Op zondag 4 september heeft de officiële opening plaats. Houd deze site in de gaten voor meer informatie over deze expositie en het nevenactiviteitenprogramma.

6 maart 2005:
Het kunstcollectief SUBstitution neemt dit voorjaar deel aan de tentoonstelling Wearables in Galerie Punct, aan de Spoorlaan 340 te Tilburg. Tijdens deze expo toont SUBstitution creaties uit zijn series Get High On Life en Public INterest. Wearables start op vrijdag 22 april 2005 en duurt drie weken. Galerie Punct is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Aan Wearables doen circa 20 verschillende kunstenaars collectieven uit heel Europa mee.

7 februari 2005:
Naast de expositie in Antwerpen exposeert SUBstitution dit voorjaar ook in Gent in het kader van zijn expositie It Takes Two. Alle informatie over de expositie lees je in het persbericht.

25 januari 2005:
De website is uitgebreid! We hebben van een aantal van onze creaties wallpapers gemaakt. Deze kun je op deze website gratis downloaden en als bureaublad op je computer installeren. Klik hier of klik op wallpapers in de menubalk.

19 januari 2005:
De tiende expositie van het kunstcollectief SUBstitution heeft in het buitenland plaats: van 2 maart tot en met 1 mei 2005, boekhandel 't Verschil, Antwerpen. De komende weken lees je er alles over op deze website.

2005

17 oktober 2005:
Vanaf vandaag biedt het kunstcollectief SUBstitution art cards aan. Deze art cards zijn exclusief en op dit moment alleen via deze website te verkrijgen. Je hebt de keuze uit vijf verschillende dessins. Later zullen er meer ontwerpen volgen. Je vindt de art cards onder het item shop in de menubalk. >>

Vanmorgen werd de eerste art card aangeboden aan de Centrale Bibliotheek Groningen als dank voor alle hulp en de geboden mogelijkheden tijdens de expositie Get High On Life, die gisteren eindigde. Met deze handeling is de verkoop van de art cards begonnen.

Ter introductie van deze art cards nemen wij bij iedere bestelling van tien of meer art cards tot en met 31 december 2005 de verzendkosten voor onze rekening. Deze actie geldt alleen voor de verzendkosten binnen Nederland.

25 september 2005:
Vandaag vond het eerste debat van het kunstcollectief SUBstitution plaats in de Centrale Bibliotheek van Groningen, centrale vraag: hoe gaan we als maatschappij om met partydrugs en wat zijn de gevolgen en consequenties? Op de banken zaten politici, een gebruiker en deskundige. Marcus Werner, wetenschapsjournalist voor de Volkskrant leidde de discussie. Binnen dit interactieve debat was er ook ruimte voor het publiek. Klik op de links voor zowel het beeld- als tekstverslag.

22 september 2005:
Televisieomroep BNN heeft deze week aangekondigd drugs te gaan gebruiken op televisie in een informatief programma: Filemon Wesselink maakt een reportage over drugs. Iedere uitzending bespreekt hij een variant om deze vervolgens ook te gebruiken. Filemon probeert een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de drug. Zo gaat hij op kroegentocht om te zien wat de gevolgen van alcohol kunnen zijn, en probeert hij thuis op de bank de drug LSD. Dit onder toeziend oog van zijn eigen moeder. Hier blijft het echter niet bij, ook heroïne en opium worden door Filemon gebruikt (bron: BNN). Aankomende zondag in het partydrugs debat zal ook dit onderwerp aan de orde komen. Meer weten? Kom zondag de 25e naar de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in het centrum van Groningen, aanvangstijd debat: 14.30 uur.

21 september 2005:
Aankomende zondag, 25 september 2005, is de eerste publieke vertoning van de videofilm/documentaire Get High On Life achter de schermen. Get High On life achter de schermen geeft je een kijkje in de artistieke keuken van het kunstcollectief SUBstitution tijdens de voorbereidingen en de shoot van het project Get High On Life. De film wordt voorafgaand aan de discussie over partydrugs in de Wolters-Noordhoff zaal in de Centrale Bibliotheek van Groningen vertoond. Aanvangstijd 14.15 uur. De film duurt circa 15 minuten. Toegang is gratis. De vertoning is uniek; deze film is tot nu toe nog nooit publiekelijk vertoond.

16 september 2005:
Zondag 25 september a.s. organiseert het kunstcollectief SUBstitution een omstreden debat over het gebruik van partydrugs. Aan tafel zitten o.a. fractievoorzitter van de Stadspartij Fleur Woudstra, PvdA-politica Karin Hazewinkel, dichter en tevens gebruiker Tjitse Hofman en Derk Jan Hento van de Verslavingszorg Noord Nederland. Gespreksleider is wetenschapsjournalist voor de Volkskrant Marcus Werner. De discussie start om 14.30 uur in de Centrale Bibliotheek Groningen. Lees het persbericht voor meer informatie.

4 september 2005:
De exposities Get High On Life en Before Get High On Life zijn onder grote belangstelling op zondag 4 september geopend door wethouder van cultuur Karin Dekker. De circa 150 gasten zorgden voor een goede en leuke sfeer, het weer was overweldigend en alle vrijwilligers zorgden voor een bijzondere line-up: straattheater, entertainment in de zaal, dweilorkest, etc. Voor een korte beeldimpressie, klik hier. Tot en met 16 oktober zijn beide expo's te bezichtigen. Voor Get High On Life kun je terecht in de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 en Before Get High On Life vind je in Filmtheater Images aan de Poelestraat 30.