© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 11 november 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
11 november 2007

We zijn al bijna anderhalf jaar bezig met ons kunstproject Roze Bril en de eerste serie presentaties is alweer achter de rug en ineens merk ik dat ikzelf ook meer Roze Bril begin te worden. Hier had ik niet op gerekend, het was immers ik die anderhalf jaar geleden met het thema kwam aanzetten. En het was ook mijn persoon die daar een duidelijke opvatting over had. En nu, na die anderhalf jaar, begin ik ineens flexibeler te worden. Was ik dan niet Roze Bril voor die tijd? Nu geef ik onmiddellijk toe dat ik niet de makkelijkste persoon ben om mee samen te werken. Ik heb een duidelijke mening. Ben perfectionistisch. Kan onder druk kortaf zijn in mijn communicatie. En ik houd graag de touwtjes in eigen handen. Ik denk niet dat dat zomaar zal veranderen, maar ik lijk ineens wel meer ruimte te geven aan anderen. Ook sta ik ineens niet meer overal vooraan om mijn mening te geven. En zelfs regen kan mijn dag niet meer verpesten. Of is dat omdat mijn hanenkam eraf is (zie ook Verdieping 17 september 2007)? Wat het ook is, ik voel me ineens heel anders. Er gaat een nieuwe wereld voor me open. Of was ik al Roze Bril, maar had ik het niet in de gaten? Anyway, het is iedereen aan te raden. Stop eens voor een voetganger die een zebrapad wil oversteken. Eerst krijg je een vreemde blik en daarna een enorm gewaardeerde glimlach. En daarna ga je zelf fluitend verder. Heerlijk, Roze Bril dat moet ik echt vaker doen.