© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 15 oktober 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
15 oktober 2007

De Verkiezing van de meest attente Groninger leeft onder de mensen. Het is het gesprek van de dag. En dat laatste verbaast mij al de hele dag. Compleet van mijn apropos. Loop wat rond. Als een kip zonder kop rond. Ben totaal mezelf niet. Weet nog nauwelijks dat ik ook van achteren leef.
Enkele minuten na mindernacht, toen de speciale stempagina online was gegaan, is het begonnen en het gaat nog steeds door. Honderden stemmen en daarover is géén woord gelogen. Een artikel in het Dagblad van het Noorden. Nieuwe interviewaanvragen. Vragen van voor mij volstrekt onbekende mensen over het stemmen. Allerlei opmerkingen over het initiatief en suggesties hoe het anders zou kunnen. Alles komt voorbij. Het leeft op een of andere manier onder de mensen.
Maar niet alleen ik ben verbaasd, de andere drie ook. We hebben vanavond even met elkaar gebeld. Om beurten stomverbaasd. We weten ook niets te zeggen. Lachen maar een beetje. Wat moeten we anders? We laten het maar wat over ons heen komen. Het is in ieder geval leuk voor de finalisten. En daar draait het uiteindelijk om. En hoe het verder gaat? Volgens mij is dat vanaf nu iedere dag een verrassing. Wordt vervolgd …