© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 4 oktober 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
4 oktober 2007

Ik heb er een nieuwe hobby bij: radio-interviews geven. Het worden er steeds meer. Dat geeft niet, want ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik hou nu eenmaal van praten. Zeker over dingen waar we mee bezig zijn. Daar raak ik niet over uitgesproken. Ik gooi er zo een stortvloed aan informatie uit. En bij radio hoort een soort van magie. Of is het nostalgie? Het is in ieder geval gewoon leuk.
Vandaag bij Radio Noord in de Mediacentrale. Gezellig even keuvelen in een radiostudio. Over de Verkiezing van de meest attente Groninger. Voor honderden mensen, maar daar merk je niets van. Dat is het ideale van radio.
Afgelopen zondag eenzelfde soort riedeltje op 3FM. Volgens mij de eerste keer voor SUBstitution. Ditmaal een telefonisch interview. Even bellen met heel Nederland.
Het is de spanning die het leuk maakt. Je weet niet wat ze je gaan vragen. En dus weet je ook niet wat je moet antwoorden. Maar dat laatste is wel de bedoeling. Anders krijg je zo’n pijnlijke stilte. Maar wat nu als ze je klem zetten en je niet snel een passend antwoord weet? Dat is die spanning! Red je er dan maar eens uit. Maar soms wordt het opgenomen zoals laatst bij OOG Radio. Dan is het ook minder leuk. Geen spanning en je kunt het zo overdoen.
Maar één ding staat vast, na afloop ga ik ze natuurlijk terugluisteren om te kijken wat er nu daadwerkelijk is gezegd, want dat krijg ik vaak nauwelijks mee.