© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 3 oktober 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
3 oktober 2007

Vandaag bleek maar weer eens hoe pijnlijk noodzakelijk de Verkiezing van de meest attente Groninger is. Het was een normale woensdag. Wel eentje met regen. Maar dat gebeurt vaker in dit land. En aangezien ik de Roze Bril spirit heb, liet ik me door het weer niet weerhouden. Op de fiets, in de regen, de stad in. Met een tas vol flyers aan mijn stuur. En dan kom je op de Vismarkt. Plop. Plop. En nog eens plop. O néé! Alle flyers over de grond. Een strook over de hele straat. Tas gescheurd! Eigenlijk best gênant op een vol plein. En balen doe je natuurlijk ook. Maar goed Roze Bril. Dus ik zet mijn fiets neer om ze op te rapen. En wat schets mijn verbazing – mijn verstand kon er echt niet bij – op de achtergrond hoor ik een stel ‘boeren’, nauwelijks fatsoenlijk Nederlands sprekend, zich ermee bemoeien. Geen hulp of wat dan ook. Gewoon kreten als: ‘Jongen wat doe je nou?’ en ‘Wat een puinhoop’ om vervolgens te kijken en met elkaar te kletsen over mijn gênante vertoning. Ze hoefden echt niet te helpen, maar dit was een ander uiterste. Ongelooflijk!
Dat het ook anders kon, bewezen twee dames. Aan het winkelen schatte ik zo in. Beiden stopten en hielpen mee alles op te rapen. Zo lief! Ze boden me zelfs een nieuwe tas aan. Het is jammer dat ik zelf niet mag nomineren, anders wist ik het wel! Zo attent! En toen de straat weer schoon was, fietste ik rustig verder, hardop denkend: het is goed dat we die verkiezing in het leven hebben geroepen, het is helaas pijnlijk noodzakelijk!