© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 17 september 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
17 september 2007

Hij is eraf. Na zo’n vier jaar. Ik moet er nog wel ontzettend aan wennen. Anderen ook. Toch zijn de reacties positief. Het levert vooral hilarische taferelen op. Soms ook hysterisch! En vooral gillende mensen. Niemand had het verwacht. Het is the shock of the town. In de ochtend houd ik tijd over; door alle reacties verlies ik die overdag. Het voelt wel relaxed. Anders. Maar daar was ik denk ik aan toe. Een heel proces voor het zover heeft kunnen komen. En nu nog wel eens twijfels. Maar het is echt te laat. Het zit er gewoon niet meer. Best vreemd. Net alsof ik vergeten ben een broek aan te trekken en de straat ben opgegaan. Alleen niemand kijkt. Dat is ook niet meer nodig, want ik val niet op. Communicatief is het niet slim. Noodzakelijk misschien wel. Daar ben ik alleen nog niet helemaal uit. Ik moet er ook maar niet te veel bij nadenken. Dat heeft toch geen nut. Het is nu zo en dat verandert voorlopig niet. Laten we het op een leuke anekdote houden, want dat was het zeker. Een vreugdedans van de andere SUBstitution-leden. Ze hebben alledrie meegeholpen, nadat ze vijf minuten hebben staan gillen, springen en dansen. Ik wist niet wat ik zag. Ongelooflijk! Eigenlijk zijn zij de boosdoeners. Zij wilden het zo graag. En tja, ik ben erin meegegaan. Nu zit ik met de gebakken peren. Maar goed, zoals ik zei, volgens mij was ik eraan toe. En eigenlijk was het best simpel: gewoon scheren. Weg hanenkam, een nieuwe start …

Klik hier voor het bewijs.