© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 2 september 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
2 september 2007

Met zo’n respectabele 1.000 bezoekers was de kunstmarkt Katjee van vandaag in Groningen waar wij met onze Blije Boemel stonden duidelijk minder druk dan Noorderzon een week geleden, maar het mocht de pret niet drukken. Minder druk is ook wel eens fijn. Eindelijk voldoende aandacht voor onze gasten. Tijd voor leuke terreinacties. En aandacht voor het spel. Verbeteren kan immers nooit kwaad en dan ontstaan de leukste dingen, zoals een mobiele koffieservice.
Maar Katjee was vandaag vooral de plek van humor. Koffiekopjes die over de vloer vlogen om vervolgens onder een schoolbord gedumpt te worden waar de tekst scherven brengen geluk op was gekalkt. Opmerkingen van gasten die bewust anders werden geïnterpreteerd: je ziet jullie ook overal, wordt je ziet ons ook over-all verwijzend naar onze kostuums. En uiteraard weer de glimlachmeting: een positieve benadering van wie heeft de grootste muil van de kunstmarkt? Gelachen werd er zeker. En als er gelachen wordt, is het al snel een succes.
Ook succes voor vele gasten: eindelijk wel een kans de Blije Boemel van binnen te zien. Geen lange wachtrijen! Zoals te verwachten werd dat door de gasten fijntjes benadrukt: ‘Jullie zijn toch die van Noorderzon?’ Met andere woorden: we hebben jullie wel gezien, maar het was altijd zo druk. Katjee was daarom de welkome oplossing! Dus een geslaagde dag! En tegen alle weersvoorspellingen in begon het bij het afbreken pas met regenen. Wat wil je nog meer? Uh, naar het AXIS-festival in Assen voor de volgende Roze Bril performance ...

Fotoverslag kunstmarkt Katjee, 2 september 2007