© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 22 augustus 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
22 augustus 2007

Regen is leuk. Nee, ik ben niet in de war. Ik had ook nooit gedacht dat ik dit zou zeggen. Afgelopen donderdag hield ik er in ieder geval nog hele andere ideeën op na. Nu is dat anders: regen kon gisteravond de pret niet drukken. Misschien is het de roze bril. Of misschien de sfeer van het festival. Handig is het zeker niet. Dat geef ik toe. Alles wordt nat en vochtig. Ook niet goed voor alles wat we bij ons hebben. Toch was de avond leuk.
Voor het eerst kon ik onze ‘paraplu-act’ doen. Daar had ik naar uitgekeken. Eigenlijk niets meer dan mensen zonder paraplu droog verplaatsen. Met mijn paraplu natuurlijk. Uiteraard extra groot. Gezellig! Dé ideale methode om met anderen te kletsen. Over voorstellingen die ze hebben gezien. Dingen die ze hebben meegemaakt. Wat ze doen. Etc. Een gesprek komt zo op gang. Al snel bleek ik niet alleen de wandelende paraplu, maar ook de persoonlijke gids. Mensen vroegen me om tips. Ik maakte ze wegwijs. Noem maar op. Zonder iets terug te vragen. Ik kreeg wel van alles aangeboden. Heel lief. Toch sloeg ik het beleefd af. Daar ging het me niet om. Het ging om het gebaar. In opzet ontzettend geslaagd. De ideale functie voor iedereen! Ik had misschien wel de leukste Noorderzonavond tot nu toe. Met big smile vertrok ik weer naar huis. Ditmaal zonder regen.