© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 21 augustus 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
21 augustus 2007

Het was weer hilarisch. Echt een dolle boel. En dat voor een maandag! Druk was het ook: voor de vijfde avond op een rij vol geboekt. Dat had ik niet verwacht. En ook nog zonder moeite. Ik had gedacht dat het rustiger zou zijn. Wie gaat er op maandag uit? Nou, genoeg mensen, kan ik je na gisteren vertellen. Misschien ook omdat de voorspelde regen uitbleef, wat ik natuurlijk niet erg vond.

De avond begon goed met een paar foto’s die mij werden aangeboden door een wildvreemde man. Die had hij van me gemaakt. Aan het T-shirt te zien afgelopen donderdag. Herinneren kan ik het me niet meer. Of het is me niet opgevallen. In je rol als gastheer ben je ook zo’n publiek bezit. Iedereen wil aandacht van je. Met je op de foto. Een knuffel. Vragen stellen. Noem het maar op. Niet gek dat ik dan iets vergeet. En op de eerste dag was ik ook meer met mijn rol bezig. Nieuw. Onwennig. Maar het nieuwe is er nu af. En dat merk je: mijn ‘spel’ wordt beter. Dat geldt ook voor de anderen. Het wordt losser. Het krijgt meer vorm. De angsten zijn eraf. De grenzen lager. Een simpel voorbeeld: vijf dagen geleden moest ik nog wennen aan het geven van knuffels aan vreemden; nu doe ik het zonder moeite. En het is nog leuk ook. Het voelt fijn! En de reacties zijn te gek! Ik geniet nu echt met volle teugen!