© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 17 augustus 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
17 augustus 2007

Waar zal ik eens beginnen? De eerste dag op Noorderzon is zo geslaagd! Overdag dacht ik nog: ik ben helemaal niet zo’n festivalmens. De hele dag in de kou, regen en modder. Nergens warmte! Bah, dat ben ik niet gewend. Oeps, wat klinkt dat ontzettend verwend. En dat is het trouwens ook. Ik ga slecht weer zoveel mogelijk uit de weg. Tot voorkort was exposeren ook altijd binnen. Lekker warm en heel anders werken. Maar toen we eenmaal begonnen waren, was ik deze omschakeling op slag vergeten. Misschien komt het door het publiek. Want wat waren zij enthousiast. Iedereen verliet onze Blije Boemel met een grote glimlach op zijn/haar gezicht! Geen woord gelogen. Uitspraken als ‘het ouderwetse Noorderzongevoel is weer terug’, ‘we voelden ons net voyeurs’, ‘ik werd op slag vrolijk’, ‘ik voelde me weer even kind’, het kwam allemaal voorbij. En dat bleek binnen nogmaals: na afloop om 23.00 uur was de hele caravan vol gehangen met boodschappenlijstjes met vrolijke teksten. Lijstjes op ons verzoek, teksten op eigen initiatief. Te gek! En het bleek ook op het festivalterrein. Mensen kwamen naar ons toe: ‘We hebben gehoord dat dit ontzettend leuk is, dat willen wij ook graag.’ Wie had dit vooraf kunnen bedenken? Wat is de eerste avond geslaagd. Dat ik half bevroren en doodop thuiskwam midden in de nacht, maakte niet uit. Het was te gek. Vanavond weer?