© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 14 augustus 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
14 augustus 2007

Zojuist repetities gehad. Het gaat nog niet helemaal goed. Niet qua teksten, want die hoeven we niet uit ons hoofd te leren. Wel als het gaat om aandachtspunten. Iedere rol heeft een bepaald karakter. En ieder type heeft bepaalde taken. Echt toneel is het niet. Dat is maar goed ook, want acteur ben ik niet. Daar ben ik denk ik te nuchter voor. En dat staat, denk ik, te ver van me af. Het is meer een soort van gastheer/vrouw functie. Niet helemaal uit te leggen. In ieder geval wel te repeteren. En dat hebben we vanavond gedaan. Leuk om te doen, want dan blijkt ook hoe nodig het is. Je ontdekt de spanningsvelden. Het moet naturel blijven, maar ook weer een beetje niet. En je moet op elkaar ingespeeld raken. Het is wel een teamgebeuren.
Maar we hebben meer rollen. En die zijn ook meer spel. En angst moet je er niet voor hebben. Ze zijn ook moeilijker. Of eigenlijk, die rollen hebben meer uitdaging in zich. Die hebben we dus geoefend op proefkonijnen. Deze rollen zijn er nog niet helemaal. Nog een gebrek aan karakter of zo. Nou, ze moeten eigenlijk nog wat groeien denk ik.
Morgen gaan we voor het eerst op het terrein oefenen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Spannend en leuk. Ik als ‘acteur’ op een festival? Nog nooit over nagedacht!