© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > De Verdieping > 24 juli 2007
 
       
 
Ronald Rooijakkers
24 juli 2007

Dan maak je een kunstproject om de aandacht te vestigen op positieve dingen, omdat blijkt dat wij Nederlanders zoveel klagen, ga je op zoek naar positieve gezegdes om dit te ondersteunen, blijken er helemaal niet zoveel positieve gezegdes te zijn! Vooral gezegdes en uitdrukkingen met een negatieve ondertoon. Of met negatieve betekenis. Wordt nogmaals onderstreept dat wij niet-positief zijn. Vreselijk! O jee, nu klaag ik zelf ook.

Het idee was leuk; de uitvoering een hels karwei. Genoeg ideeën passeerden de revue. Gezegdes en uitdrukkingen met kleur. Briljant bedacht. Roze Bril is immers ook een uitdrukking met kleur. Maar niet uit de voeren. Vooral door beperkingen van onszelf. Goed, dat kan gebeuren.
Nieuwe poging: positieve gezegdes met een terugkerend woord. Bijvoorbeeld dans. Lijkt me best een positief woord. In een mum van tijd heb je ruim twintig gezegdes en uitdrukkingen gevonden. Let op: we hoeven er maar drie te hebben. Maar het lukt niet. Als de koeien op het ijs dansen en het warm water regent. Naar iemands pijpen dansen. Oude beren dansen leren, is zwepen verknoeien. Etc. Dan maar een ander woord. Glans, glinstering en spiegel leveren ook niets op. Maar het aantal woorden dat past bij een foto is beperkt. Gelukkig is daar het licht nog. Wie met licht strooit, geeft glans aan de wereld. Zonder licht geen schaduw. Het is nooit zo donker of het wordt weer licht. Poeh, de eerste drie titels voor de foto’s zijn er! Nu de rest nog, want dit was het nog niet! Wish me luck! Voorstellen kun je mailen.