© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten 2006 > Vijf lijstjes van vijf
Lekker verantwoord uit Plastique Fantastique
 
       
 
 1. Een zeer enthousiaste ‘fan’ in 2003 tijdens de fotoshoot van Public INterest. Met een paar schoenen achterop zijn fiets was hij de hele dag op de set aanwezig. Hij wilde per se meedoen. Hij had zelfs een hele dag vrijgenomen om erbij te kunnen zijn…
 2. Lokale politici waren in september 2004 sterren in het verzinnen van excuses om niet mee te hoeven doen aan het debat over partydrugs. ‘Er wordt al genoeg onzin over mij geschreven.’ ‘In onze gemeente is het niet anders dan in andere gemeentes, probeer maar een andere te vinden.’ ‘Op zondag? Dat mag niet van mijn achterban.’ ‘Dat is niet mijn portefeuille’ (Jeugd en Welzijn zitten in de portefeuille van de desbetreffende persoon).
 3. In 2004 liepen we met een elfkoppig dweilorkest, de Wethouder van Cultuur, directeur van de Openbare Bibliotheek Groningen en gasten van de grand opening door de stad naar de tweede locatie. Hilarisch!
 4. Het in 2001 in brand steken van een kruis voor de foto Crucified. Wat een werk voor drie minuten vuur, want toen was het kruis al ingestort.
 5. Een huis vol zilver als gevolg van de fotoshoot Silverboys 2002. Na een maand was het nog steeds terug te vinden!

 1. Jelger Bakker over Public INterest: “Op een bepaald moment zijn we druk aan het werk in een kamertje, komt een prostituee binnenstormen: ‘Hé, heb je ergens een gele tube gezien?’ Helemaal verbaasd vraag ik haar: ‘Een gele tube?’ Tja, ik had geen idee waar ze het over had. Zegt ze vervolgens: ‘Ja, ik heb een klant. Ik heb glijmiddel nodig!’”
 2. Els van Meenen over Plastique Fantastique: “Daarom was ik ook erg blij met de grote maten modellen, hierdoor voelde ik me tenminste geen kamerolifant tussen al die superslanke modellen.”
 3. Alexander Aalders over Public INterest: “Tja, en mijn moeder? Nou, die moet maar even de andere kant opkijken.”
 4. Annemieke ten Pas over Plastique Fantastique: “Bovendien heb ik al enkele negatieve reacties gekregen: ‘Je gaat daar toch niet aan meedoen? Modellen horen gewoon slank te zijn’.”
 5. Alice Lagas over Plastique Fantastique: “Verder wordt bijvoorbeeld seks, of eigenlijk alleen maar een stel blote tieten, niet toegestaan in Hollywoodfilms, terwijl je in die films wel iedereen kunt uitmoorden. Wat is nou gezonder?”

 1. Over Home Sweet Home: “Welke taal iemand ook spreekt, de mooiste taal van alle talen is lichaamstaal. Schitterend die vergezichten.”
 2. Over It Takes Two: “Al die foto’s zijn mooier dan woorden, de kleur, de emoties, moeilijke onderwerpen, die op Alice-in-Wonderland-wijze worden voorgesteld. Felicitaties!”
 3. Over Home Sweet Home: “Regen buiten en zomaar een brede glimlach bij het zien van deze foto’s.”
 4. Over Silverboys 2002: “Het is een verhaal wat vragen stelt bij hoe wij mensen met elkaar omgaan in de zoektocht naar onze aardse bestemming. Geweldig hoe dat door jullie in woord en beeld is gegoten.”
 5. Over Colors in my head: “Als ik later groot ben, wil ik een kunstwerk van jou aan de muur.”
 1. De presentatie in de der Aa-kerk in Groningen op 1 november 2003: het leek een race tegen de klok te worden, vooral omdat we zoveel wilden!
 2. Het uitstellen van het project Plastique Fantastique in 2005: het project kwam in een tijdelijke slop terecht en hoe het verder moest, was even onbekend. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.
 3. De inrichting van de expositie Get High On Life in 2005 in Gent: de eigenaren van de expositieruimte hadden niet zoals afgesproken hun zaken voorbereid waardoor de inrichting haast onmogelijk bleek…
 4. De weersverwachtingen tijdens de shoot van Get High On Life in 2004: het was een enorm regenachtige zomer, tot op het laatst bleef het spannend.
 5. Deelnames aan de Take Care veiling en een veiling in het Drents Museum in 2003: wordt er wel of wordt er niet gekocht en tegen welke prijs? In beide gevallen werd het een ‘ja’.
 1. Home Sweet Home (2004) in Eindhoven
 2. Noorderlicht 2005 (exposities Get High On Life en Before Get High On Life)
 3. The Beast Within (2004) in Enschede
 4. It Takes Two (2005) in Antwerpen en Gent
 5. Colors in my head (2004) in Zwolle