© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Nieuwsberichten 2007 > Foto's Noorderlicht 2007
 
       
 
  Noorderlicht 2007: te gast bij OOG Forum
Al voor de officiële opening waren we 'vaste tafelgast' bij OOG Forum, het wekelijkse live discussieprogramma over politiek en cultuur op OOG Radio. Op 15 september 2007 schoof Ronald Rooijakkers aan om te praten over de komende expo en bijhorend activiteitenprogramma.
Noorderlicht 2007: burgemeester Jacques Wallage schrijft eerste attente Groninger in
Tijdens de grand opening vond ook de aftrap plaats van Attentie, Attentie, verkiezing van de meest attente Groninger: Burgemeester Jacques Wallage schreef de eerste kandidaat in.
Noorderlicht 2007: de expositie De expositie bestond uit geënsceneerde foto's en kostuums over de hele begane grond geëxposeerd.

Noorderlicht 2007: de boekenbutler Enkele malen kwamen boekenbutlers langs om de bezoekers van de bieb te helpen. Op 23 september vond de presentatie plaats.

Noorderlicht 2007:  Kinderboekenfeest
Ook voor kinderen was er genoeg te doen. SpörnösBurö & Kö kwam op 3 oktober langs voor het Kinderboekenfeest.

Noorderlicht 2007: Boekt zoekt baas, boekenruilbeurs
Reclycle je boek. Dat was het idee achter Boek zoekt baas, dé boekenruilbeurs die werd gehouden op
11 oktober.


Noorderlicht 2007: Pimp je boekentas
Knutselmiddagen leveren altijd de meest creatieve dingen op. Bijvoorbeeld kleurrijke tassen. Gemaakt op 17 oktober tijdens Pimp je boekentas.
Noorderlicht 2007: Ik vind je lief mijn hartendief
Lekker chillen of een liefdesbrief schrijven. De ideale zondagmiddagbesteding. Ik vind je lief mijn hartendief, zondag 21 oktober 2007.
  Noorderlicht 2007: burgemeester Jacques Wallage verricht de officiële openingshandeling
Op zondag 16 september begon het dan echt: de burgemeester van Groningen, de heer Jacques Wallage verrichtte de officiële openingshandeling. Klik hier voor meer foto's.

Noorderlicht 2007: de expositie De expositie was groot van opzet en had soms museale allures: een fors bouwwerk stond in de centrale hal. Uitgangspunt: buiten kaders denken en kijken. Resultaat: een levensgrote uitvergroting van de foto.
Noorderlicht 2007: de expositie Voor de expositie werd deze wand speciaal roze geverfd. Nog nooit eerder gebeurde iets dergelijks in de Centrale Bibliotheek van Groningen.
Noorderlicht 2007: Pak 'm beet, workshop knuffelen
Omdat wetenschappelijk heeft bewezen dat knuffelen gezond is, werd op 30 september 2007 een heuse knuffelcursus, Pak 'm beet, gehouden. En dan doe je een groepsknuffel. Klik hier voor meer foto's.
Noorderlicht 2007: Ik schrijf een lieieied voor jou allééén
Gijsje van de Stichting Eigenwijsje hielp samen met Elsje op 6 oktober met het schrijven van liedjes tijdens Ik schrijf dit lieieied voor jou allééén.
Noorderlicht 2007: halve finale Verkiezing van de meest attente Groninger
De Commissaris van de Koningin in Groningen, de heer Max van den Berg was op 13 oktober naar de Centrale Bibliotheek gekomen om de finalisten van de Verkiezing van de meest attente Groninger bekend te maken. Hij deed dat live op OOG Radio. Klik hier voor meer foto's.
Noorderlicht 2007: Versierpoging, taartjes bakken voor wie dan ook
Twee dagen later op 19 oktober konden kinderen zich creatief uitleven tijdens Versierpoging, taartjes bakken voor wie dan ook.
Noorderlicht 2007: grote finale Verkiezing van de meest attente Groninger
En na zes weken zat het erop. Maar niet zonder grootse afsluiting. Op 28 oktober 2007: de finale van Attentie, Attentie, verkiezing van de meest attente Groninger waar Onno Kukler won. Klik hier voor meer foto's.