Liefde, relaties, lust, tederheid
Drievoud

"Hoe lang is dit al aan de gang"? "Zes maanden? Zeven? Acht? Ik weet het niet". "Wát? Zo lang! Dit kun je niet menen. Kom je bij mij tekort of zo"? "Já, Syl, geeft me dingen die jij mij niet geeft. Ik hou van jou, maar voor bepaalde behoeftes ga ik naar Syl. Zo vreemd is dat toch niet"? "Nee, tuurlijk niet. Ach, sodemieter op man. Ik hoef je niet meer te zien".

Drie weken eerder. "Silke, bind me vast! Lijn me aan. Op z’n hondjes …"

Eerder die avond. "Lieverd, we zitten wéér voor de tv. Het is zaterdagavond. Ik wil lekker de stad in". Dan ga je toch, Silke. Je bent gisteren óók al geweest én je kwam vanmorgen pas heel laat terug". "Wat moet ik anders? Alles wat ik voorstel is per definitie onmogelijk. Als ik uit wil is het niet goed. Als ik voorstel een derde jongen te zoeken om wat te experimenteren, vind je het niets. Het is gewoon altijd néé. Nee, nee en nog eens néé! Je bent veranderd. Zo was je niet toen ik je leerde kennen. Toen was het nog spannend". "Hou je niet meer van mij? Is dat het"? "Nee, Silvian, ik hou zielsveel van jou, maar ik mis de lust". "Silke, als je met een leuk voorstel komt, gaan we wel wat doen". "Ik ga wel alleen uit. Zo hoeft het van mij niet".

Iets later. ‘Nog even geduld. Het gaat lukken en dan … Ach dat weet je zelf ook wel. Hou van jou, XXX Sil’.

Vijf dagen later. "Silke. Ik heb lusten. Ik verlang naar jouw krachten. Ik heb een opdracht voor je. Ga naar mijn huis, kleed je uit, ga op bed liggen en pak de kettingen. Ik ben zo bij je".

Gedoe
Nog eens twee dagen later. "Silvian, vind je niet dat er soms een sleur in onze relatie ontstaat? We zijn nu al meer dan vier jaar bij elkaar. We wonen samen. We doen allebei ons ding. We doen eigenlijk nooit meer leuke dingen". "Vind je dat? Ik zie dat niet zo. Mij bevalt het wel"? "Maar als je nu kijkt naar de afgelopen twee maanden, wat hebben we dan gedaan? We zijn naar jouw en mijn ouders geweest. Jouw zus was hier nog vorig weekend. Twee weken geleden hadden we een verjaardagsfeestje en de rest van de tijd hingen we voor de tv. Ik mis de spanning". "O ja? Wees nu even stil. Ik wil deze serie volgen. Het is nu juist spannend. Zij is er net achtergekomen dat hij vreemd gaat".

Tien minuten nadien in de naastgelegen kamer. "Sylvester, ik weet het niet meer. Ik probeer Silvian wat te vertellen, maar ik krijg geen respons. ‘Stil nu even, het is nu juist spannend’. Dat is het verdomme niét. Dat is precies wat ik hem probeer te vertellen. Syl, mag ik langskomen"?

Een week verder. "Syl, ik wil onze relatie niet meer geheim houden. Ik wil Silvian over ons vertellen. Ik hou heel veel van hem. Ook van jou. Ik wil met jullie beiden een relatie". "Silke, doe dat nou niet. Hij zal het niet begrijpen. Hij zal een concurrent in mij zien. Hij zal niet inzien dat wij iets anders met elkaar delen dan jullie. Hij zal verdrietig worden van jaloezie. Hij zal met je breken. Kijk maar uit: als je dat doet is het ook over tussen ons! Ik wil de relatie die we nú hebben. Ik wil dat tedere gedoe niet. Dat zoek je maar bij Silvian en als je het bij mij komt zoeken ben je niet meer welkom. Dan is daar het gat van de deur en daarmee basta"! "Maar Syl …" "Nee! Doe het niet"!

Anderhalve week daarna. "Silke, ik wil dat je komt! Ik heb een taak voor je. Neem een kaars en lucifers mee… " "Vanavond niet, Sylvester. Ik heb geen lusten. Ik voel me kut". "Wat? Zolang je je zo voelt, kun je wegblijven en als dat te lang duurt zoek ik een ander. Verdomme, ik had nog zo gezegd niets tegen Silvian te zeggen. Ik heb ook mijn behoeftes"!

Flikker
Drie dagen eerder. "Silvian, we kunnen er toch over praten"? "Praten? Er valt niets te bepraten. Jij neukt met een ander! Hoe durf je? Opsodemieteren nu! Ik wil je niet meer zien. Het is jij eruit of ik. Een van ons tweeën zal moeten vertrekken". "Sil, kom terug! Sil, …"

Een paar minuten later. ‘Sylvano, het is gelukt. Het duurt niet lang meer … Silke ligt aan mijn voeten. Loving you, kusjes, Silvian’.

Tegelijkertijd. "Sylvester, ik heb knallende ruzie met Silvian. Mag ik naar je toekomen"? "Alleen voor de seks! We gaan er niet over praten. Dat doe je maar ergens anders". … "Silke? Ben je er nog"?

De volgende dag. ‘Silvian, ik ben ten einde raad. Ik hoop dat je je e-mail nog wel leest. Ik vind het heel vervelend dat je de telefoon niet meer opneemt als ik je bel. We kunnen er toch op z’n minst over praten? Laat a.u.b. iets van je horen. Ik hou van jou, Silke.’

Een paar uur later. "Sylvano met mij. Je kunt vannacht wel hier komen slapen. Ik heb het voor elkaar. Silke is het huis uit. Hij is de wanhoop nabij. Ik laat het hem lekker voelen. Jouw zet was fantastisch. Ik heb het spel goed gespeeld. Hij heeft een ander en ik heb jou. Ik ga hem binnenkort over jou vertellen. Het is slechts nog een kwestie van wachten, maar ik laat hem nu eerst zweten".

Gisteren. "Silke, hoe lang heb jij al wat met die gozer"? "Wat bedoel je"? "Dat weet je heel goed. Hoe heet hij"? "Hoe weet jij dit"? "Dus ik heb gelijk"? "Je wist helemaal niets van mij en Sylvester … Je speelt een gemeen spel, vuile flikker!" "Nú weet ik het wél! Hoe lang is dit al aan de gang"?

Een maand later. ‘Sylvano, the time has come. Vanavond vertel ik het hem, S’.

’s Avonds. "Silke, ik wil dat mijn minnaar Sylvano bij ons komt wonen". "Bij óns? Sylvano?" "Ja, wat jij kan, kan ik ook én ik mis je. Ik wil dat je weer bij mij komt wonen". "En Sylvester dan? Kan ik een relatie met jullie allebei hebben"? "Sylvester is ook welkom".

Later die avond. "Wie is Sylvano? Hoe lang is dit al aan de gang"?

Dit document komt van de website www.substitution.nl