© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Silverboys 2002 > De Mening
Silverboys 2002 is een creatie van SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Eduard Dieters (fotografie en digitale beeldbewerking), Ronald Rooijakkers (digitale beeldbewerking en model) Annette Plooyer (ontwerp visagie & haarstyling: info@make-uplounge.nl) , Marcel en Ronald (beiden model). Met speciale dank aan Arjan Vroegh.
 
Ronald Rooijakkers

Ronald Rooijakkers (Valkenswaard, 1978)

Functie binnen Silverboys 2002:
initiator, model en digitale beeldbewerker

Wat zijn je verwachtingen van Silverboys 2002:
Hooggespannen, onder andere gebaseerd op de talloze positieve reacties naar aanleiding van de preview op Gay Night Groningen in de der A-kerk en aankondigingen in bijvoorbeeld etalages.

Wat wil je in de toekomst op dit terrein gaan doen:
Nog meer van dit soort projecten, waarbij ik wisselende rollen wil vervullen: enerzijds is het fantastisch om jezelf volledig te laten 'metamorfosen' - ik sta iedere keer weer versteld van het eindresultaat - anderzijds is het uitwerken, toekijken en managen van een fotosessie ook geweldig! Je ziet dan de creaties volledig groeien en tot stand komen. Dat geeft een enorme kick! Er zit alweer iets nieuws aan te komen. In dat project zal ik de fotografie voor mijn rekening nemen. Ik kan daar nu alweer met smacht naar uitkijken.

Hobby's:
Muziek, schrijven, fotografie, reizen en film

Wie zijn je voorbeelden:
Erwin Olaf, Rick Wezenaar en Madonna. Ook gaaf de serie 'Vital Statistics' van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Wat maakt Silverboys 2002 volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De kleurencombinatie van rood en zilver en de grote diversiteit in de foto's; lief: soms spetteren de zilveren vonken er letterlijk vanaf en ruig: zilveren grenzeloosheid.

Waarom moet je volgens jou Silverboys 2002 gezien hebben:
'Silverboys 2002'
is dé foto-expositie waar op dit moment en de komende tijd veel over gesproken zal worden!

Favoriete foto binnen Silverboys 2002:
Silver Humiliation

Anekdotes:
Vanaf de eerste dag dat ik met Silverboys 2002 begon, was ik enthousiast en dat ben ik tot nu toe altijd gebleven. Ik zag de kracht van het project en werd gesteund door geweldige mensen. Mede door hun steun en bijdragen is Silverboys 2002 geworden tot wat het nu is: het beste kunnen van een team mensen op dit moment. Dat is tevens de kracht van SUBstitution: een ieder zijn/haar eigen specialisme(n) laten uitvoeren en niet denken 'dat kan ik beter', als het jouw vakgebied niet is. Daarom is het dus ook logisch dat alle bijdragen van essentieel belang zijn geweest: met één persoon minder zou deze creatie altijd heel anders zijn geweest.

En over het team. Het was met recht een team om trots op te zijn: enthousiast en gemotiveerd - dat bleven ze ook ondanks het feit dat het meer dan vijf uur uitliep en ontzettend warm was - gezellig, CREATIEF en op elkaar ingespeeld. Jammer dat zo'n projectgroep zich weer opheft aan het einde van het project.

De shooting van Silverboys 2002 was een topdag: een dag om nooit te vergeten!

In contact komen met Ronald? Mail naar ronald@substitution.nl