© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Silverboys 2002 > De Mening
Silverboys 2002 is een creatie van SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Eduard Dieters (fotografie en digitale beeldbewerking), Ronald Rooijakkers (digitale beeldbewerking en model) Annette Plooyer (ontwerp visagie & haarstyling: info@make-uplounge.nl) , Marcel en Ronald (beiden model). Met speciale dank aan Arjan Vroegh.
 
Marcel

Marcel (1976)

Functie binnen Silverboys 2002 :
model

Wat zijn je verwachtingen van Silverboys 2002 :
Positief! De reacties zijn ontzettend goed. Dat komt denk ik door de kracht van de foto's. Deze zijn qua compositie en kleur erg mooi en bevatten bovendien een boeiend onderwerp.

Wat wil je in de toekomst op dit terrein gaan doen:
In de toekomst wil ik vaker met dit soort fotografie bezig zijn, maar gewoon voor de fun, niet om er serieus mee verder te gaan.

Hobby's:
Een hobby kan ik het niet noemen, maar één van de bezigheden waar ik de meeste voldoening uit haal is 'stilstaan' en genieten van het moment. Dat moment kan van alles zijn: een strakke uitspraak in een boek, een treffend schilderij, mooie kleuren in een voorwerp, goede muziek in een discotheek. Kortom: die momenten die je laten beseffen dat je leeft. Het zoeken naar die momenten, dus het lezen, kijken, luisteren etc. is misschien wel een hobby...

Wie zijn je voorbeelden:
Anton Corbijn

Wat maakt Silverboys 2002 volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Ten eerste de kleuren: strakke rode vlakken met op de voorgrond objecten in zilver. Ten tweede de objecten: personen in telkens andere posities en met uitdrukkingen die verschillende sferen oproepen. Ten derde het onderwerp en het verhaal: wat speelt er?

Waarom moet je volgens jou Silverboys 2002 gezien hebben:
Het zijn boeiende, mooie foto's. Mooi van kleur, compositie en een tikkeltje uitdagend.

Favoriete foto binnen Silverboys 2002 :
Silver Heat , de lading, het moment, de compositie, de kleuren...cool!

Anekdotes:
De dag van de shooting was net één van de warmste dagen van afgelopen zomer. Ik had eigenlijk op het strand moeten liggen . Binnen was het dus nogal warm! Daarbij komt dat er de hele tijd lampen stonden te branden. Het was dus na verloop van tijd niet uit te houden. De aangerukte ventilatoren brachten wel wat verkoeling, maar konden niet voorkomen dat regelmatig het zilver toch wat uit begon te lopen. Dus de assistentie kon de hele tijd bijspuiten met zilverspray, wat overigens erg lekker koel was.
En de locatie: midden in de stad, maar toch hermetisch afgesloten van de buitenwereld. De hele buurt zal zich hebben afgevraagd 'wat gebeurt daar allemaal achter die gesloten ramen en deuren'? Normaal zoveel inkijk en nu niets te zien. 

Na een hele dag te hebben rondgelopen in het zilver mag het er dan eindelijk af. Ik zou bijna medelijden krijgen met mensen die elke dag make-up van hun gezicht moeten halen. Wat een 'takke werk' zeg! Na de hele badkamer te hebben verzilverd, is het dan eindelijk tijd voor een lekkere maaltijd! Niet voor de rest van de crew, want die mogen nog de badkamer schoonmaken. Grinnik!

In contact komen met Marcel? Mail naar medewerkers@substitution.nl