© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Silverboys 2002 > Het Idee
Silverboys 2002 is een creatie van SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Eduard Dieters (fotografie en digitale beeldbewerking), Ronald Rooijakkers (digitale beeldbewerking en model) Annette Plooyer (ontwerp visagie & haarstyling: info@make-uplounge.nl) , Marcel en Ronald (beiden model). Met speciale dank aan Arjan Vroegh.
 
Eduard Dieters

Eduard Dieters (Meppel, 1976)

Functie binnen Silverboys 2002:
fotograaf en digitale beeldbewerker

Wat zijn je verwachtingen van Silverboys 2002:
Mensen die mij kennen zullen verrast opkijken, omdat de foto's nogal verschillen van mijn eerdere fotowerk. Persoonlijk vond ik dit een erg leuk project om aan te werken en met het resultaat ben ik zeer tevreden. Dit maakt, samen met de zeer positieve geluiden uit mijn omgeving, dat ik hoge verwachtingen heb van de foto-expositie.

Wat wil je in de toekomst op dit terrein gaan doen:
Na dit project heb ik besloten weer aan studio- en portretfotografie te gaan doen.

Hobby's:
Fotografie (hoe verrassend), lezen, salsa, knutselen aan mijn computer, prutsen met Photoshop (maar nu even niet meer) en het ontwikkelen van websites.

Wie zijn je voorbeelden:
Ellen von Unwerth, Anton Corbijn.

Wat maakt Silverboys 2002 volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De foto's hebben door het warme rood en glanzende zilver iets sensueels. De modellen zijn door de bodypaint niet naakt meer, terwijl door de zilverglans de vormen van de lichamen juist worden benadrukt.

Waarom moet je volgens jou Silverboys 2002 gezien hebben:
Naast het feit dat het erg mooie foto's zijn, is het een uniek Gronings project: met een laag budget en veel vrijwilligers is een professionele foto-expositie gerealiseerd.

Favoriete foto binnen Silverboys 2002:
Silver Defense

Anekdotes:
Op de dag van de fotoshooting was het buiten ruim 30 graden en binnen nog warmer door de 3000 Watt aan lampen op de set. Er stonden twee ventilatoren die zorgden voor een licht verkoelende wind. Helaas voor de fotograaf: de modellen waren geheel naakt en volledig onthaard, waardoor sommige modellen bij elk zacht briesje van de ventilator begonnen te klagen over de kou. De ventilatoren moesten dus uit. "Het was tenslotte toch al niet zo warm binnen." Ik was dan ook erg blij toen ik ergens aan het einde van de middag het verzoek kreeg op het balkon één van de modellen met zilverspray te behandelen. Slechts vijf minuten hebben we op het heerlijk koele balkon kunnen staan. Daarna gingen de overburen op hun eigen balkon op kratjes staan om deze vreemde voorstelling eens even een goed te kunnen aanschouwen. De andere twee modellen zijn toch maar binnen behandeld.

En dan denk je dat je er bent. Het echte monnikenwerk begint pas ná het inscannen van de negatieven. Uren, dagen, weken heb ik met Ronald achter de PC gezeten om alle foto's helemaal perfect 'expositieklaar' te krijgen. Tienduizenden kleine 'stofjes' op de foto's wegwerken en krasjes corrigeren. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn, al zeg ik het zelf. Als ik terugkijk ben ik blij dat ik heb meegewerkt aan dit project.

Website Eduard Dieters