© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Silverboys 2002 > De Mening
Silverboys 2002 is een creatie van SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Eduard Dieters (fotografie en digitale beeldbewerking), Ronald Rooijakkers (digitale beeldbewerking en model) Annette Plooyer (ontwerp visagie & haarstyling: info@make-uplounge.nl) , Marcel en Ronald (beiden model). Met speciale dank aan Arjan Vroegh.
 
Annette Plooyer

Annette Plooyer (Groningen, 1957)

Functie binnen Silverboys 2002 :
visagist en haarstylist

Wat zijn je verwachtingen van Silverboys 2002 :
Ik verwacht dat men de intentie en de volle overgave van alle betrokkenen in de kwaliteit van het resultaat zal herkennen en waarderen met een voor een ieder gewenst vervolg.

Wat wil je in de toekomst op dit terrein gaan doen:
Ik wil graag verder op het gebied van theater, schoolprojecten, foto-opdrachten en mode & beauty. Hierbij wil ik meer aandacht besteden en misschien zelfs wel een accent leggen op art elementen. En daarnaast ben ik druk met het opzetten van een eigen bedrijf op het gebied van haarstyling, visagie, verzorging, vermaak, e.d. Ik vind dat er hier in het noorden nog te weinig gebeurd op dit gebied. Daar wil ik graag verandering in aanbrengen. Hiervoor kan ik overigens nog best wel wat hulp gebruiken hoor!

Hobby's:
Mijn vakgebied en verder tuin, buiten en de Waddeneilanden. Eigenlijk Vlieland: licht (zee)lucht en (zee)wind.

Wie zijn je voorbeelden:
Visagisten hebben niet echt voorbeelden. Het vakwerk ontstaat door een combinatie van factoren: passie, samenwerking, tijd, sfeer maar ook geld en investeringen. Dat laatste is absoluut een tip voor opdrachtgevers.

Wat maakt Silverboys 2002 volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Heel veel dingen: het kleurgebruik, een bepaalde allure en duidelijk verschillende soorten karakters: ik heb een 'eigenheid' aan de eenheid in het zilvergebruik toegevoegd.

Waarom moet je volgens jou Silverboys 2002 gezien hebben:
De serie is in zijn geheel heel uitnodigend en toch stilistisch. Daarnaast staan de foto's op zichzelf, maar passen ook in een verhaal(lijn).

Favoriete foto binnen Silverboys 2002 :
Silver Thoughts

Anekdotes:
We kenden elkaar niet toen we hieraan begonnen. Zowel de modellen, fotograaf als de cateraar en stylist gingen er op een bloedhete zaterdag helemaal voor. Buiten ruim boven de 30 graden, binnen op een privé-locatie tref je heel veel felle lampen en blote zilveren boys. De hele dag door storende elementen wegwerken, tijd nemen, zweten, water drinken, hap rauwkost tussendoor en verder werken, lachen niet te vergeten. Wat is het warm en wat is het leuk. Ik, als enige vrouw, besluit mijn T-shirt uit te trekken. Dat kan hier wel. Alles begint te plakken. In BH ga ik verder. Zilver vegen over de neus, spikes en nagels draaien. Het gaat vanzelf. De modellen werken mee. Iedereen heeft al voor zichzelf nagedacht 'wat wil ik' en dat kan ook allemaal geïntegreerd worden. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Het is al laat op de middag. We zijn al uren uitgelopen. Een laatste check-up beneden in het kantoortje. Dan de studio in. In het decor onder de lampen gaat het vanzelf. Iedereen weet direct en spontaan wat te doen. Dan overvalt je een moment van respect. Hier was het voor. Het gevoel dat het klopt. Ineens hoor je iemand roepen 'Soep, jongens'. Super.

Website Annette Plooyer