© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Silverboys 2002 > Het Idee
Silverboys 2002 is een creatie van SUBstitution«, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Eduard Dieters (fotografie en digitale beeldbewerking), Ronald Rooijakkers (digitale beeldbewerking en model) Annette Plooyer (ontwerp visagie & haarstyling: info@make-uplounge.nl) , Marcel en Ronald (beiden model). Met speciale dank aan Arjan Vroegh.
 
Silverboys 2002: samenspel van warm rood en glanzend zilver met sensueel effect

SilverboyDe fotoserie Silverboys 2002 is het vervolg op de fotoserie Silverboy, een project uit 1998 eveneens naar een idee van communicatiestudent Ronald Rooijakkers (Valkenswaard, 1978), de initiator van SUBstitution. EÚn van de foto's uit deze serie staat hier aan de linkerkant. SUBstitution heeft ervoor gekozen dit oude project nieuw leven in te blazen, wat resulteert in deze 2002-editie van Silverboy, simpelweg Silverboys 2002 genaamd.

Achter de Silverboys-foto's gaat het kort verhaal Drievoud schuil. Drievoud gaat over drie jongens, Sylvian, Silke en Sylvester, die in een web van relaties met elkaar zijn verwikkeld. Thema's die aan de orde komen zijn bigamie/overspel en de bevrediging van kinky (lust)gevoelens, of zoals de 'ondertitel' zegt: liefde, relaties, lust, tederheid. Met dit kort verhaal willen de makers de kijk op de foto's verbreden.

Who is playing with whom?Lief en ruig
De 24 foto's brengen in beeld hoe Sylvian, Silke en Sylvester hun relaties vormgeven. De uitersten lief en ruig spelen daarbij een grote rol. De naaktheid van de jongens heeft daarbij slechts van ondergeschikte rol.

Silverboys 2002 neemt de gayscene op de hak. Daarnaast is het een fantasieverhaal van de makers.