© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Ronald Rooijakkers

Ronald Rooijakkers (Valkenswaard, 1978)

Functie binnen Public INtrest:
Initiator, organisator en digitale beeldbewerker

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Hooggespannen: Public INterest is op voorhand al zo positief ontvangen, ze kreeg tot nu toe goede kritieken en alle mensen die erbij betrokken waren, kwamen me aan het einde van de dag bedanken omdat het zo geweldig was. Nu weet ik dat het uiteindelijk om de creaties draait, maar toen ik die een paar dagen later zag, beleefde ik die sfeer opnieuw. Vanaf dat moment wist ik het echt zeker: missie geslaagd!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Vanmorgen zei ik als grapje: 'dit nooit meer'. Het zal erop neer komen dat ik meer van soortgelijke projecten ga doen, ondanks de enorme voorbereidingen en organisatie. Ik ben me er ook van bewust dat de projecten steeds groter, complexer en moeilijker zullen worden, al was het alleen maar omdat ik telkens op zoek ben naar nieuwe uitdagingen voor mezelf. Hoe dan ook, ik ben vastbesloten om van SUBstitution een grote onderneming te maken. Een volgend project zou wel eens op het gebied van theater en/of film kunnen liggen. Een nog onbekend terrein voor mij, wat ik zeker wil ontdekken.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Student communicatie, initiator van SUBstitution en ik heb een parttime baan in o.a. de communicatie.

Hobby's:
Muziek, schrijven, fotografie, reizen en film

Wie zijn je voorbeelden:
Erwin Olaf, Rick Wezenaar, ID&T en Madonna. De kracht en energie die Madonna heeft, die inspireert me enorm. Continue vernieuwend. Wat ze ook aanraakt: het verandert in goud. Voor dit project is er ook inspiratie opgedaan uit de film Moulin Rouge: verhaaltechnisch geen hoogstandje, maar qua vormgeving, beelden en concept echt geweldig!

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Als bedenker van deze creaties zeg ik het werken in de rosse buurt. Tot voorkort durfde ik nauwelijks door die straten te fietsen en in een kamertje kijken was er al helemaal niet bij: veel te bang dat ze iets van me wilden. Nu is dat niet meer aan de orde. Het is een hele leuke en gezellige buurt. Als buitenstaander is het bijzonder omdat je niet zo vaak een kijkje en zeker niet met zo'n knipoog krijgt in deze buurt.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
Public INterest is nu al zo positief ontvangen, dat je echt iets mist als je het niet gezien hebt.

Favoriete foto:
Het is erg moeilijk in er eentje uit te kiezen. Als bedenker sta ik achter alle creaties! Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor PIN Maraih (1).

Anekdotes:
Misschien was dit tot nu toe de spannendste dag uit mijn leven: zo'n groot project met zoveel verschillende mensen, die elkaar nauwelijks kennen. Op locatie! En wat voor locatie! Vreemd genoeg was ik niet gespannen. Diep in me wist ik dat alles goed voorbereid was en dat alles goed zou komen. Als je erover nadenkt wat er allemaal mis kon gaan ... Je bent immers met camera's in een gebied waar ze liever hebben dat je niet filmt en fotografeert. Je hebt te maken met weersomstandigheden. Noem het maar op. Achteraf was het echt een geweldige dag. Als een zuchtje wind voorbij gevlogen. Echt leuke gesprekken gehad met de aldaar werkende dames. Mooi weer, er schijnt trouwens een verband te bestaan tussen projecten van SUBstitution en mooi weer. Dat is tot nu toe, bijna altijd het geval geweest. En een geweldig enthousiast team. Uiteindelijk is het toch het team dat zo'n project moet dragen.

Als je me vraagt wat de leukste herinnering was aan deze dag dan antwoord ik: de klappende en juichende prostituees toen zij het item dat die middag bij ons gedraaid was voor de eerste keer in het nieuws op tv zagen. Achteraf hoorde ik van een dame dat ze allemaal 'go Ronald go' hadden geroepen. Wat een enthousiasme. Dat zal me altijd bijblijven!

In contact komen met Ronald? Mail naar ronald@substitution.nl