© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Marilyn Declercq

Marilyn Declercq (Den Haag, 1981)

Functie binnen Public INterest:
Model

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Gezien de aandacht die we al kregen tijdens het maken van de serie van bezoekers en pers, verwacht ik dat ook zeker bij de exposities en presentaties. Ik ga er dus vanuit dat het een succes wordt!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik doe het modellenwerk als hobby naast mijn studie. Ik ben niet van plan dit tot werk te gaan maken, zeg maar professionaliseren, maar ik blijf wel dit soort projecten/series doen.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Studeren aan de lerarenopleiding Nederlands en ik ben lerares Nederlands op een VMBO-school. Verder sporten en dus modellenwerk.

Hobby's:
Sporten, internetten, modellenwerk, shoppen en uitgaan.

Wie zijn je voorbeelden:
Madonna en voor dit project: de dames uit de clip bij de film Moulin Rouge.

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De doelstelling. Het uit de taboesfeer halen van de raamprostitutie. Het is eigenlijk voor de dames gewoon hun werk. De samenstelling vind ik bijzonder: allemaal jong en dan toch met z'n allen wat goeds en moois neerzetten.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
Op een hele warme dag is hier ontzettend veel tijd en moeite ingestoken, alleen daarom zou je moeten zien wat daaruit is gekomen, dus kijken zou ik zeggen :-)

Favoriete foto:
PIN ups. Dit vind ik gewoon echt een stoere foto!

Anekdotes:
We hadden twee units, eigenlijk drie als je de catering ook meetelt, de visagie en de set. De visagie-unit zat wat verderop in de stad, dan de 'shootlocatie'. Dus na het schminken, kleden, styling en zo werd je naar de set begeleid. Bij aankomst daar zat de sfeer er direct al in. Je ziet mensen heen en weer rennen, je voelt die gezonde spanning en je ziet dat ze op je komst rekenen. Ik werd min of meer met open armen ontvangen. Zeg maar als een diva: deur voor me open houden, hand uitsteken om te helpen bij het uitstappen en dan hand in hand verder lopen. Jeetje, wat was lopen op die schoenen moeilijk, zeg!

Op de set of 'shootlocatie' had ieder model min of meer zijn eigen kamertje. Zo ik ook dus. Toen ik daar eenmaal goed en wel in geïnstalleerd was, komt er een dikke Mercedes voorrijden. De man in die auto deed zijn raampje verder open en vroeg of ik ook beschikbaar was. Ik heb hem vriendelijk bedankt en het maar als compliment beschouwd. De rest van de dag werd ik weer verwend en in de watten gelegd. Erg leuk! Bedankt trouwens jongens!

In contact komen met Marilyn? Mail naar medewerkers@substitution.nl .