© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Jelger Bakker

Jelger Bakker (Arnhem, 1977)

Functie binnen Public INterest:
Eerste fotograaf 

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Public INterest wordt een mooie succesvolle serie die mensen tot nadenken gaat aanzetten. Precies volgens de doelstelling.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik studeer nu fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam en wil daar dan mijn beroep van gaan maken.

Hobby's:
Fotografie, film, theater, wandelen, reizen en literatuur.

Wie zijn je voorbeelden:
Erwin Olaf, Robert Mapplethorpe, Man Ray, Inez van Lamsweerde en Cindy Sherman.

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
De mooie visagie en het kleurgebruik maakt dat Public INterest een interessante serie is. Uniek in zijn soort en dus onderscheidend.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
Omdat het een unieke serie is die zowel de mannenprostitutie als de vrouwenprostitutie op een mooie manier in beeld brengt.

Anekdotes
Op een bepaald moment zijn we druk aan het werk in een kamertje, komt een prostituee binnenstormen: 'Hé, heb je ergens een gele tube gezien?' Helemaal verbaasd vraag ik haar: 'Een gele tube?' Tja, ik had geen idee waar ze het over had. Zegt ze vervolgens: 'Ja, ik heb een klant. Ik heb glijmiddel nodig!' Later bleek dat we in haar kamertje aan het fotograferen waren en zij tijdelijk in een ander zat. Het kon er allemaal. De sfeer was er echt fantastisch!

Website: Jelger Bakker