© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Erik Smid

Erik Smid (Marum, 1975)

Functie binnen Public INterest:
Model

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Als iedereen net zo enthousiast reageert als ik, zit het wel goed. Dan wordt het een ongekend succes. Daar ga ik wel vanuit!

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Ik ga hier nu niet actief mee aan de slag, al vind ik het best leuk soms als model te werken. Zo heb ik laatst foto's voor mezelf laten maken, omdat dat gewoon leuk is.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik studeer architectuur aan de Technische Universiteit in Delft en ik werk parttime als architect bij een kantoor in Hilversum. Lekker veel reizen dus, want ik woon ook nog op twee plaatsen .

Hobby's:
Niet echt opzienbarend maar dus architectuur en verder lekker eten en sporten.

Wie zijn je voorbeelden:
In de architectuur, Tadao Ando vanwege zijn zeer minimalistische manier van ontwerpen.

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Interessant vind ik de gedachte erachter dat het iets is wat enorm in onze maatschappij aanwezig is, maar volledig onbesproken blijft!

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
De foto's hebben een bepaalde allure, die je niet vaak bij foto's ziet. De combinatie van grime en kostuums op deze kleurige set, maakt het afwijkend en dus zeer bijzonder. Dit moet je gewoon zien, omdat het uniek is!

Favoriete foto:
PIN Maraih (1). Dat ze terugkomt in de spiegel vind ik erg goed gedaan.

Anekdotes:
De dag was echt super, vooral de locatie. Het geeft je een ander beeld van prostituees en hun klanten. De prostituees waren gewoon aan het werk en leken zich niet druk te maken om onze aanwezigheid. Hetzelfde was te zien bij de klanten. Zij schaamden zich niet! Grappig was te merken dat medewerkers aan de shoot bekenden langs zagen komen! Dat geeft toch de open sfeer weer.

In contact komen met Erik? Mail naar medewerkers@substitution.nl .