© 2001 - 2008, SUBstitution, Alle rechten voorbehouden
KvK: 02075880
KvK: 02075880
Home > Projecten > Public INterest > De Mening
Public INterest is een creatie van het kunstcollectief SUBstitution®, naar een idee van Ronald Rooijakkers, met medewerking van Jelger Bakker (fotografie), Eduard Dieters (fotografie en assistentie), Ronald Rooij-akkers (initiator, organisator en digitale beeldbewerking), Annette Plooyer (ontwerp visagie en hairstyling info@make-uplounge.nl, telefoon: +31(0)6 23 94 94 07), Marjan van den Hof (vdhofmarjan@hotmail.com, telefoon: +31(0)6 244 502 12) en Anna Nienhuis (beiden visagie & hairstyling), Aicha Hassani, Alexanderander Aalders, André Gieling, Cornelis Westerhof, Erik Smid, Jolanda Hemmes, Katja Ischkileva, Mariyln Declercq en Wienette Wolthuis (allen model). Met speciale dank aan Arjo van den Berg, Bob Kroep, Bregje Kneepkens, Erik Koelma, Femmie van Wijk, Magreet van Kammen, Marcel Hoogstra, Mark van Doorm en Roelof van Wijk.

Public INterest is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Femmar Kamerverhuur en Annette Plooyer Visagie en Hairstyling en bijdragen van Eldorado Cars (www.eldoradocars.nl), Erochique Groningen en Deventer (www.erochique.nl), Frans Koopal Haarwerken (Noorderhaven-nz 1, Groningen) Mannenwinkel (Guldenstraat 11, Groningen) en Kledingzaak Simsalabim (Folkingestraat 12, Groningen). Met speciale dank aan Nieuwstad Groningen.
Eduard Dieters

Eduard Dieters (Meppel, 1976)

Functie binnen Public INterest:
Tweede fotograaf, digitale beeldbewerker en algeheel assistent

Wat zijn je verwachtingen van Public INterest:
Hooggespannen. Ik verwacht veel aandacht van het publiek, omdat de serie een controversieel thema heeft, dat erg mooi in beeld is gebracht.

Wat wil je in de toekomst op dit gebied gaan doen:
Mezelf verder ontwikkelen in de fotografie, meer aan portretfotografie gaan doen en na een aantal projecten in kleur weer eens aan de slag met zwart-wit.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Student 2 e fase farmacie

Hobby's:
Fotografie, webdesign

Wie zijn je voorbeelden:
Ellen von Unwerth, Anton Corbijn

Wat maakt Public INterest volgens jou heel speciaal/bijzonder:
Het is een beeld van de als 'vrij plat' bekendstaande raamprostitutie vol tegenstellingen, met een behoorlijke glamourachtige knipoog van onder andere schitterende ouderwetse 'showgirls' en ietwat ordinaire mannelijke prostitués. Ik vind het een heel erg mooie, met een knipoog geënsceneerde reportage over raamprostitutie. Soms rauw of confronterend, soms mooi, lief en dromerig.

Waarom moet je volgens jou Public INterest gezien hebben:
Het is een unieke blik achter de schermen die de raamprostitutie in al zijn facetten op een mooie, nu eens niet ordinaire manier neerzet.

Favoriete foto:
PIN Maraih (1), geweldig model, mooi en warm van kleur.

Open tekst:
Ik vond het persoonlijk heerlijk om samen te werken met zo'n grote groep mensen, de visagisten, de andere fotograaf, de modellen en assistenten: met zijn allen het beeld bepalen dat je wilt uitstralen en er met zijn allen voor gaan. Natuurlijk levert zo'n grote groep mensen wat betreft coördinatie onvermijdelijke problemen op, maar de uitdaging er een mooie serie van te maken wordt daar alleen maar groter door. Net als door een niet-startende auto (de caddilac die we hadden geregeld, had even wat startproblemen), scheurende jarretelkousen, rondhangende toeschouwers, geïnteresseerde pers en een temperatuur van boven de 30ºC.

Alle activiteiten in de straat waren naar mijn mening niet erg goed voor de klandizie van de dames die er normaalgesproken werken. De warmte had natuurlijk ook een zeker invloed. Bij gebrek aan klanten kwamen ze regelmatig bij ons kijken. Ik wil ze bij deze nog bedanken voor al hun leuke reacties, het zo sportief opnemen van hun lage omzet die dag en alle snoep, sigaretten en drankjes die ze hebben weggegeven. Go girls!

Website: Eduard Dieters